VIDEO: / Tisuću lampiona za tisuću želja pušteno u nebo

Tisućama lampiona ispred zgrade Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu brojni građani poslali su svoje želje u svemir.

21.12.2012.
10:20
VOYO logo

I ove godine ususret Božiću, treći put za redom, u sklopu 'ArtOmat' sajma, ispred zgrade Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, suvremeni umjetnik Krešimir Tadija Kapulica organizirao je performans 'Kapulica & Lampioni'.

Ususret Božiću tisuće okupljenih građana i prijatelja umjetnika pustili su u nebu tisuće lampiona i time poslali svoje želje u svemir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom preformansu prisustvovali su i Miran Kurspahić, Tomo Ricov, Jasna Nanut, Jelena Perčin, Nevio Marasović, Barbara Radulović, Ana Maras i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj ove serije mojih performansa je potaknuti ljude, moje sugrađane i prijatelje, da se i u ovim ne tako sjajnim vremenima bore za svoje snove te im želim ukazati na ljepotu sitnica u životu. Tisuće lijepih malih stvari čine život sretnijim, pa su to učinili i puštanje mnoštva lampiona koji su simbol te ljepote", objasnio je Krešimir Tadija Kapulica, suvremeni umjetnik i autor projekta 'Lampioni'.

Performans 'Kapulica & Lampioni' svake godine okuplja sve više poklonika. Na prvom performansu 2010. sudjelovalo je oko 400 ljudi dok ih je prošle godine prisustvovalo oko tisuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine pred domom HDLU-u, popularnom Džamijom, okupilo se oko 2.000 građana te je ovo bio najbrojniji umjetnički performans dosad. Najsretnijih 1.000 uspjelo je nabaviti svoj lampion na licu mjesta i sami ili zajedno sa svojim prijateljima lampione su pustili u nebo. 1.000 bijelih svijetlećih lampiona u svega je nekoliko trenutaka obasjalo nebo iznad Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo