VIDEO: / Čega se najviše bojimo?

Što je strah? Jesmo li ovisni o njemu? Koji su njegovi mehanizmi u današnjem društvu? Zašto se posljednjih godina baš on javlja kao nezaobilazna pozadina svega što radimo?

13.10.2011.
11:17
VOYO logo

Galerija Z33 u Hasseltu u Belgiji opet je poprište zanimljivog koncepta koji se bavi jednim svakidašnjim fenomenom - strahom. i uzrocima koji ga utjeruju u kosti.

Izložba pod nazivom Arhitektura straha istražuje na koji način strah prevladava u današnjem društvu i u medijima. Uzroci straha često su međuovisni i stalno se mijenjaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od najčešćih uzroka straha nevidljivi su ili indirektni činioci poput terorizma, virusa, zagađenja, financijske krize, pa i sve ono što može postati potencijalnom prijetnjom.

Glavna odlika straha u današnjem društvu posve je promijenjena- on više nije emocionalna strategija za preživljavanje, već konstantna prisutnost u pozadini, koji samo utvrđuje novu globalnu infrastrukturu baziranu na sigurnosti, prevenciji i rukovođenju rizicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arhitektura straha donosi izbor radova međunarodnih umjetnika i dizajnera koji se na različite načine dotiču 'društva straha', od prepoznavanja i kritičkog istraživanja do otkrivanja njegovih emocionalnih, socijalnih i prostornih mehanizma.

O zanimljivim radovima velikih umjetnika saznajte više na Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109300456006 arti-201109270255006 arti-201106270562006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo