Umjetnici istražili vezu između seksa i nogometa

27.6.2011.
17:55
VOYO logo

Na izložbi koja će se otvoriti u Berlinu u Muzeju homseksualaca bit će izložena 22 eksponata koja se bave vezama seksualnosti i nogometa, piše Deutsche Welle.

Ovaj muzej pozvao je u javnom natječaju umjetnike da predaju radove na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je područje na kojemu se stalno celebrira muškost, a tjelesni kontakt također igra važnu ulogu", objašnjava kustosica Birgit Bosold.

S druge strane su na njemu homoseksualnost i ženstvenost izrazito problematične teme. I upravo zato se izložba i zove "S druge strane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopta s vaginom

Jedan od eksponata je i nogometna lopta s "prišivenom" vaginom.

Kustosicu izložbe je posebno iznenadilo da nije stiglo puno radova koji se bave homoseksualnošću i nogometom, što ona tumači kao dokaz da je ta tema još uvijek veliki tabu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno ženstveni dresovi njemačkih nogometašica

Aktualno svjetsko prvenstvo za žene koje se igra u Njemačkoj u prvi plan je gurnulo i temu - žene i nogomet. Umjetnica Käthe Kruse tako je napravila "Plesnu haljinu" s nogometnim motivom.

"Meni je bilo zanimljivo da nogomet ima vlastitu modu i to, naravno, mušku modu", kaže. Bio joj je stoga izazov kreirati ženstvenu nogometnu modu i pozdravlja činjenicu da ove godine nogometašice po prvi put nose posebno za žene dizajnirane dresove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo