U Pulu stižu novi filmovi Jordana i Taverniera

Međunarodni program Europolis-Meridijani 57. Festivala igranog filma u Puli kompletiran je uvrštavanjem posljednja četiri naslova.

29.6.2010.
12:25
VOYO logo

U filmu oskarovca Neila JordanaOndine, u kojem glavnu ulogu igra Colin Farrell, ribar u svojoj mreži pronalazi neobičan ulov – djevojku za koju sumnja da je sirena i čija dobrota mijenja ljude oko nje. Film je premijerno prikazan na Festivalu u Torontu.

S ovogodišnjeg Festivala u Cannesu stiže ljubavna drama Princeza Montpensier (La princesse de Montpensier) velikog francuskog redatelja Bertranda Taverniera o mladoj bogatoj nasljednici Marie de Mézières koja je zaljubljena je u vojvodu De Guisea, no njezin ju je otac obećao drugom. U filmu glume Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Grégoire Leprince-Ringuet i Gaspard Ulliel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S prošlog Festivala u Rimu stiže pobjednik Bratstvo (Broderskab), dansko-talijanskog redatelja Nicola Donata o mladiću kojeg nakon napuštanja vojske prihvaća skupina neonacista.

Biti će prikazan i apsolutni pobjednik Festivala slovenskog filma u Portorožu, kriminalistička drama 9:06 redatelja Igora Šterka, dijelom sniman u Hrvatskoj. Ulogu majke igra hrvatska veteranka Dara Vukić, a glazbu su napisali Jure Ferina i Pavao Miholjević koji su za svoj rad u Portorožu nagrađeni nagradom Vesna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu su i dva kratka filma, postapokaliptični Lovac oblaka (Lovec oblakov), dobitnik nagrade za najbolji slovenski kratki film i Vječna mladost (Vieillesse ennemie) Marca Obina u kojem glumi mlada zvijezda francuskog filma Andy Gillet, koji je glumio glavnu ulogu u posljednjem filmu francuskog redateljskog velikana Erica Rohmera Ljubav Astreje i Celadona.

Ostalih deset filmova Međunarodnog programa Europolis-Meridijani iz selekcije umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića su: Odvojeni zajedno Quanana Wanga, Vojvotkinja Saula Dibba, Car Pavela Lungina, Daj mi ruku Pascala-Alexa Vincenta, Veliki san Michelea Placida, Engleske jagode Vladimira Drhe, Lourdes Jessice Hausner, Nesreća Pou-Soija Cheanga, Grad posljednjeg odredišta Jamesa Ivoryja i Transfer Damira Lukačevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O dobitnicima Zlatnih Arena za najbolji film, redatelja i glumačko ostvarenje u Međunarodnom programu odlučivat će tročlani ocjenjivački sud kojeg čine filmski kritičari Elvis Lenić, Tomislav Kurelec i Mario Kozina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo