Tahir Mujičić je dobitnik književne nagrade od 100 tisuća kuna!

Roman 'Budi Hamlet, pane Hamlete' autora Tahira Mujičića žiri tportalove književne nagrade proglasio je najboljim u konkurenciji 42 naslova pristiglih na ovogodišnji natječaj.

4.7.2013.
21:52
VOYO logo

Na svečanom proglašenju dobitnika tportalove književne nagrade roman@tportal.hr u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu Tahir Mujičić preuzeo je nagradu roman@tportal.hr vrijednu 100 tisuća kuna za svoj debitantski roman "Budi Hamlet, pane Hamlete".

Mujičić je autor brojnih kazališnih kritika, ogleda, objavljivao je poeziju, kraću prozu te piše scenarije za TV serije, film, TV-drame i radioigre. Autor je i koautor knjiga drama: "Porod od tmine", "3jada", "3 stare krame", "Dvokrležje", "Mađarski trodram", "adHOC", "Kavehaz Torso" i "A kadet" te autor devet objavljenih knjiga poezije i jedne knjige proze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pobjedniku je odlučio žiri u istom sastavu kao i lani: predsjeda mu Igor Mandić, a ostali članovi su Tomislav Brlek, Gordan Duhaček, Ana Grbac, Katarina Luketić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić.

Pisac na vrhuncu zrelosti

"Privatno me se snažno dojmilo što je zajednički nazivnik svih djela sumorni pejzaž, opća dešperatnost. Romani oslikavaju scenu punu boleština i jada. Ujedno je to i dijagnoza Hrvatske", rekao je Igor Mandić, predsjednik žirija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio te negativne slike nije i djelo ovogodišnjeg pobjednika Tahira Mujičića kojega Mandić uspoređuje sa sitcomom.

"Premda mu je ovo romaneskni prvijenac, ovaj pisac na vrhuncu zrelosti (rođen 1947. u Zagrebu), u njemu je sažeo i do krajnjih mogućnosti izrazio svoje kazališno/dramsko iskustvo, teatarsku/teatrološku spremu, svoj pjesnički ludizam i nadasve humorno osjećanje svijeta", stoji u obrazloženju žirija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo