Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

ARTISTICO će 21.-23.12. kreirati poseban doživljaj kupnje originalnih umjetničkih predmeta i božićnih dar

18.12.2023.
14:33
VOYO logo

Kreativcima i publici već poznati festival nekonvencionalne umjetničke i produkcije „ARTISTICO“, koji od 2018. u Rovinju okuplja nekonvencionalnu umjetničku produkciju, ovog prosinca stiže u zagrebački SC!

Raznolikim programskim sadržajem, ARTISTICO će 21.-23.12. kreirati poseban doživljaj kupnje originalnih umjetničkih predmeta i božićnih darova uz pregršt kreativne energije i zabave, a na druženje u toplom, blagdanskom ozračju pozvani su kreativci svih dobnih skupina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što vas čeka na ARTISTICU

Na najvećem do sada ART MARKETU, svoj rad će predstaviti više od 40 sjajnih domaćih i stranih stvaraoca iz čijih ćete ruku moći kupiti originalne božićne darove – nekonvencionalne umjetničke uporabne i dekorativne predmete, dizajnerski nakit, odjeću i unikatne modne dodatke. U sklopu programa “IZLOŽI SE” koji publici predstavlja mlade autore, moći ćete razgledati seriju infografika “Emocionalna pismenost” Ijana Prelca te doživjeti neobičan svijet tarota kroz izložbu i čitanje iz “Avisomnia tarot” karata koje je magično ilustrirala umjetnica Orla Bird.

Ljepotu koju vide u ljudima pokazat će nam Adrijana Brčić i Paulina Marija Vukoja kroz izložbu pod nazivom “Lica Zagreba” i crtanje portreta. Mario Dobrečević izložit će svoje “Veela Mobiles” mobilne skulpture, a Aleksandra Prodanov zbirku likovnih radova “Kroz ružičaste naočale”. S namjerom da probudi kreativnost i potakne stvaranje na licu mjesta, ARTISTICO je pripremio posebno opremljen prostor za isprobavanje različitih likovnih tehnika „STOP AND PAINT!“ te „JUNIOR CORNER“ koji razvija maštu i vještine najmlađih. Svakog dana, na rasporedu su otvorene i vođene “CREATE YOUR OWN” radionice na kojima možete izraditi blagdanske čestitke, jedinstvene kuglice za bor, kućice za vile ili originalnu zdjelu od neispravne gramofonske ploče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi uživali u umjetnosti riječi, ARTISTICO ugošćuje projekt KNJIGOLOVAC koji će organizirati sakupljanje i besplatnu posudbu već prikupljenih knjiga, a REkreatorov projekt “R.A.D. – ReusedArt&Design” pokazat će što sve može nastati maštovitom prenamjenom različitih predmeta i materijala.

Sa željom da stvori intimniji doživljaj umjetnosti i autora, na Artisticu se smjestio i „LIVING ROOM CAFFE“ koji nudi mjesto za međusobno upoznavanje i druženje te razmjenu ideja i iskustva u opuštenoj atmosferi dnevnog boravka. Upišite datum u kalendar, okružite se kreativcima i potaknite svoju stvaralačku stranu! Podržite male proizvođače i dobro se zabavite. Ulaz na festival je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo