Svečana projekcija dvadesete obljetnice snimanja Schindlerove lista

U prepunom kinu Europa svečano je prikazan film Schindlerova lista. 8. Festival tolerancije posvećen je dvadesetoj obljetnici snimanja jednog od najboljih filmskih ostvarenja svih vremena.

23.5.2014.
9:59
VOYO logo

Na početku programa predsjednik festivala Branko Lustig pozdravio je publiku i među njima s posebnim zadovoljstvom prozvao poimence neke od članova hrvatske filmske ekipe koji su zajedno s njim prije dvadeset godina radili na filmskom setu.

Glumac Ralph Fiennes publiku pozdravio na hrvatskom jeziku

Tako je veliki pljesak dobila skripterica filma Schindlerova listaNada Pinter, kojoj je tom prilikom uručeno cvijeće, šef voznog parka, osiguranje, dvojac catterera (kuhara) i drugi članovi seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po predstavljanju filmske ekipe, predsjedniku festivala Branku Lustigu se potom pridružio uvaženi gost glumac Ralph Fiennes koji je publiku pozdravio na hrvatskom jeziku što je izazvalo gromoglasan pljesak oduševljenja.

Ističući da mu je osobita čast što je dobio priliku da kao gost 8. Festivala tolerancije svojim dolaskom u Zagreb uveliča svečanost Schindlerove obljetnice, u opuštenoj atmosferi podijelio je s prisutnima svoje zadovoljstvo i ponos što i nakon 20 godina ovaj film ne gubi na snazi, čineći ga izuzetno sretnim što je imao čast raditi na njemu i ostvariti jednu od svojih najboljih uloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video poruka Liama Neesona i Stevena Spielberga

Na pitanja koja su mu postavljana iz publike, a koja su se uglavnom koncentrirala na iskustvo uloge Amona Goetha, kojeg je maestralno odigrao u Schindlerovoj listi, Ralph Fiennes je izuzetno strpljivo i opsežno odgovarao, te zajedno s Brankom Lustigom evocirao i poneku anegdotu koja je primljena u publici s posebnim oduševljenjem.

Po završetku obraćanja Ralpha Fiennesa i Branka Lustiga, publiku su video porukom pozdravili još i glumac Liam Neeson i redatelj Steven Spielberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku u Zagreb, Ralph Fiennes susreo se na ručku s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem i drugim istaknutim gostima festivala.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić tom se prilikom zahvalio glavnom glumcu na dolasku, te je tom prilikom istaknuo da je veliki prijatelj Branka Lustiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnika se posebno dojmio put u Auschwitz s Brankom Lustigom i naveo je da je nakon svega proživljenog Branko Lustig velik čovjek i da je ono što on radi od izuzetne važnosti za Grad Zagreb.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo