Sreli ste ih u prolazu, a nemate pojma tko su?

Neobična 'bića' plave boje koja ovih dana možete sresti na zagrebačkim ulicama već su probudila znatiželju kod mnogih stanovnika metropole. O čemu je riječ?

18.11.2010.
10:45
VOYO logo

U cilju informiranja i senzibiliziranja javnosti o skorašnjem otvorenju velike izložbe Tenda Gialla, na ulicama Zagreba mogu se vidjeti neobične i nesvakidašnje pojave – pokretne instalacije koje se nasumično i u nepravilnim vremenskim razmacima pojavljuju u urbanom tkivu kao točka u kretnji i s ciljem – stići u KAMP KULTURE kao mjesto skupa kulturnih događaja, kojima se nastoji oživjeti urbano tkivo grada.

Performans U potrazi za Kampom kulture koristi kao sredstvo živu instalaciju, s ciljem zaokupljanja pažnje slučajno i namjerno prisutnih i njezino usmjeravanje na sasvim određeno događanje, te na taj način gotovo gerilski upada na javni teren s porukom o nečemu što se odvija drugdje i preispituje svijest javnosti o istome, promovirajući na taj način alternativne izvore kulturne scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 16. studenoga, u razdoblju od sedam dana, na raznim lokacijama u gradu pojavljivat će se ta 'pokretna instalacija' sa specifičnim obilježjima događaja koji promovira, uvijek krećući se u smjeru svog odredišta, povremeno se zaustavivši kako bi na razne načine prisutnima ponudila informacije o događaju koji najavljuje, a sve to sa završetkom 23. studenoga, simboličnim pristizanjem na cilj svog putovanja – u Prvi međunarodni KAMP KULTURE.

Tim aktom još se jednom na nekonvencionalan način pokušava potaknuti promatrača na treniranje vlastita senzibiliteta spram događaja u njegovoj okolini, pritom mu za to pružajući materijal, mjesto i vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunikacija sa svakim oblikom žive instalacije je poželjna i dobrodošla!

Prethodni članci:

arti-201011050586006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo