Snima se nastavak "Kazablanke"?

Kultni film dobija drugi deo nakon 70 godina

26.11.2012.
14:31
VOYO logo

Jedan od najboljih filmova svih vremena "Kazablanka" pojavio se u bioskopima pre čak 70 godina, a nedavno su se pokrenule priče da bi ovaj kultni film mogao da dobije svoj dugo očekivani nastavak.

Naime, kako javlja New York post, unuka jednog od osnivača studija "Varner", Kes Varner razmišlja o snimanju nastavka prema scenariju Haurada Koča koi je bio jedan od saradnika na filmu. Iako je i ranije bilo pokušaja da se snimi nastavak, to se do sada nije dogodilo. Međutim, Kes je priču pod nazivom "Povratak u Kazablanku" pronašla u gomili Kočovih scenarija u njegovoj kući u Vudstoku. Radnja ovog filma bi trebalo da prati Lisu i Viktora Lasla, koji bezuspešno pokušava da pronađe Rika, novopečenog člana snaga Slobodne francuske u borbi u Severnoj Africi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimanje filma još uvek nije zvanično potvrđeno, ali se po Holivudu uveliko razmišlja o tome ko bi mogao da igra Ričarda. Istoričari "Kazablanke" smatraju da bi ta uloga trebalo da pripadne Džozefu Gordonu-Levitu. Kultni film u kome su glavne uloge igrali Hemfri Bogat i Ingrid Bergman osvojio je tri Oskara i mesto u Nacionalnom filmskom registru SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo