Raspisan natječaj za najbolji hrvatski roman

Tportal.hr raspisao je natječaj za najunosniju književnu nagradu. Riječ je o izboru hrvatskog romana godine - roman@tportal.hr koji se bira već treću godinu zaredom.

12.3.2010.
12:30
VOYO logo

Roman@tportal je književna nagrada s najbogatijim fondom u Hrvata koja iznosi sto tisuća kuna i dodjeljuje se autoru najboljeg romana pisanog na hrvatskom jeziku i objavljenog tijekom 2009. kod izdavača registriranog u Republici Hrvatskoj.

Prijave na natječaj traju od 12. do 22. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman prijavljuje izdavač ili autor pomoću online obrasca dostupnog na službenoj stranici nagrade na adresi roman.tportal.hr, gdje se također nalaze Statut i Pravilnik književne nagrade.

Na istom mjestu će biti dostupne i sve informacije o izboru najboljeg hrvatskog romana, intervjui s kandidatima, kao i tekstovi o nominiranim romanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji žiri čine: Katarina Luketić (predsjednica), Igor Mandić, Jadranka Pintarić, Tomislav Brlek, Gordan Duhaček, Slaven Jurić i Miroslav Mićanović koji će u tri izborna kruga odabrati pobjednika.

Jedanaest polufinalista bit će poznato u prvoj polovici svibnja, a pet finalista krajem istog mjeseca. Svečano proglašenje pobjednika bit će početkom lipnja, piše Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tportal.hr je pokrenuo književnu nagradu roman@tportal.hr 2007. godine.

Prvi dobitnik nagrade bio je pisac Dalibor Šimpraga, nagrađen za svoj roman 'Anastasia' (Durieux, 2007). Lani je najboljim proglašen roman 'Tri' Drage Glamuzine (Profil, 2008).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo