JOŠ NEMATE SVOJ PRIMJERAK? / Promocija monografije Dubravka Matakovića u Laubi: Uživanje u čak 640 stranica, ali tri i pol kilograma...

Image
Izvor: Privatni album

'Kroz poglavlja koja su posvećena mojim likovima u knjizi se nalazi dobar dio mojih stripova, od sredine osamdesetih prošloga stoljeća pa do najnovijih', navodi Mataković

24.1.2023.
15:00
Privatni album
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovog četvrtka u 19 sati u zagrebačkoj Laubi održat će se promocija monografije Dubravka Matakovića, koji već godinama objavljuje svoj strip poznatiji kao 'Overkloking' na portalu Net.hr. Monografija sadrži 640 stranica i teška je čak tri i pol kilograma.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Riječ je o strip monografiji koja je zamisao kolege akademskog slikara Hrvoja Duvnjaka s kojim radim na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Kroz poglavlja koja su posvećena mojim likovima u knjizi se nalazi dobar dio mojih stripova, od sredine osamdesetih prošloga stoljeća pa do najnovijih. Knjiga je prožeta tekstovima Gorana i Paule Rem, Borisa Becka, Marte Banić i Lea Rafolta koji je i urednik izdanja, a i sam sam napisao uvodne tekstove o tome kako su likovi nastajali", kazao nam je Mataković.

Inače, Mataković je rođen 1959. godine u Ivankovu, diplomirao je 1983. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, predaje u Osijeku, živi u Vinkovcima, a dobitnik je više nagrada za strip.

shimmer fallback
shimmer fallback

Izdavač monografije je Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo. Osim na promociji u Laubi, knjiga se može naručiti putem web prodaje kod GK Đakovo i kod strip knjižare Babilon. Cijena monografije je 65 eura.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču