JOŠ NEMATE SVOJ PRIMJERAK? / Promocija monografije Dubravka Matakovića u Laubi: Uživanje u čak 640 stranica, ali tri i pol kilograma...

Image
Foto: Privatni album

'Kroz poglavlja koja su posvećena mojim likovima u knjizi se nalazi dobar dio mojih stripova, od sredine osamdesetih prošloga stoljeća pa do najnovijih', navodi Mataković

24.1.2023.
15:00
Privatni album
VOYO logo

Ovog četvrtka u 19 sati u zagrebačkoj Laubi održat će se promocija monografije Dubravka Matakovića, koji već godinama objavljuje svoj strip poznatiji kao 'Overkloking' na portalu Net.hr. Monografija sadrži 640 stranica i teška je čak tri i pol kilograma.

Image

"Riječ je o strip monografiji koja je zamisao kolege akademskog slikara Hrvoja Duvnjaka s kojim radim na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Kroz poglavlja koja su posvećena mojim likovima u knjizi se nalazi dobar dio mojih stripova, od sredine osamdesetih prošloga stoljeća pa do najnovijih. Knjiga je prožeta tekstovima Gorana i Paule Rem, Borisa Becka, Marte Banić i Lea Rafolta koji je i urednik izdanja, a i sam sam napisao uvodne tekstove o tome kako su likovi nastajali", kazao nam je Mataković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Mataković je rođen 1959. godine u Ivankovu, diplomirao je 1983. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, predaje u Osijeku, živi u Vinkovcima, a dobitnik je više nagrada za strip.

Image
Foto: Privatni album

Izdavač monografije je Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo. Osim na promociji u Laubi, knjiga se može naručiti putem web prodaje kod GK Đakovo i kod strip knjižare Babilon. Cijena monografije je 65 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo