Play ponuda

PREMINUO TALENTIRANI MLADI REDATELJ: / Igor Vuk Torbica imao je tek 33 godine

Foto: Pixsell
17.6.2020.
23:12
Pixsell
Play ponuda

Redatelj Igor Vuk Torbica, čije su predstave su igrane u kazalištima diljem regije, preminuo je u srijedu u Rovinju u 33. godini, objavila je u srijedu navečer Radio-televizija Srbije (RTS), pozivajući se na priopćenje obitelji i prijatelja.

Pamtit će se po predstavama 'Hinkeman', 'Carstvo mraka', 'Mizantrop', 'Tartif', 'Tit Andronik', 'Bakhe', 'Krvave svadbe' i drugima.

Torbica je rođen u Drvaru 1987., diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 2013., a kao najbolji student kazališne režije u generaciji, dobitnik je nagrade "Hugo Klajn".

Nagrađivan za svoj rad

Na trećoj godini studija, njegova ispitna predstava "Pokojnik" dobila je glavnu nagradu festivala "Studio fest", nakon čega je postala dio redovitog repertoara Jugoslavenskog dramskog pozorišta.

Režirao je "Carstvo mraka" Lava Tolstoja (Narodno pozorište u Beogradu), "Razbijeni vrč" Heinricha fon Kleista (Jugoslavensko dramsko pozorište), Molijereovog "Don Huana" (Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina), "Hinkemana" Ernsta Tolera (Zagrebačko kazalište mladih), "Priče iz Bečke šume" Edena fon Horvata (Gradsko dramsko kazalište Gavela).

Vrijeme i mjesto pokopa Igora Vuka Torbice bit će naknadno objavljeni.

Play ponuda