Preminuo splitski glumac Franko Strmotić

U 67. godini života preminuo je u Splitu Franko Strmotić koji je čitavu glumačku karijeru proveo u Gradskom kazalištu mladih. Bio je zaštitni znak Teatrina na Prokurativama.

17.10.2011.
16:54
VOYO logo

Početkom 60-ih godina prošlog stoljeća Franko Strmotić postao je član nekadašnjeg kazališta Titovi mornari. Ostvario je više od 120 uloga u predstavama Heidi, Hvalisavi vojnik, Mali libar, U očekivanju Godota, Umišljeni bolesnik, Don Quijote, Čovik, zvir i kripost, Kazališni sat, Teštamenat... Glumio je i u splitskom HNK, a mnogi ga pamte po ulogama u popularnim televizijskim serijama Malo misto, Velo misto, Nepokoreni grad, Novo doba. Okušao se i u filmovima – Ta divna splitska noć, Posljednja volja, u TV adaptaciji djela Mali libar Marka Uvodića te u brojnim radijskim emisijama i dramama.

Filip Radoš: Izgubio sam prijatelja i velikog čovjeka

Glumca Filipa Radoša koji je donedavno bio član Gradskog kazališta mladih teško je pogodila prerana smrt kolege Franka Strmotića. "Izgubio sam prijatelja i velikog čovjeka. Više od trideset godina glumili smo zajedno. Dijelili smo i sobu, i krevet, i duhan i kavu... Kako smo obojica djedovi, zadnje vrijeme stalno me je zvao 'dide moj'. Pomagali smo se, upotpunjavali na sceni, znali smo se 'u dušu'. Uvijek smo se u predstavama znali snaći. Živjeli smo jedan poseban brak dvaju kolega", kazao je Radoš. Sprovod Franka Strmotića bit će poslijepodne na splitskom groblju Lovrinac, a u 19 sati održat će se komemoracija u Teatrinu na Prokurativama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo