OSTAVIO VELIK TRAG / Preminuo Branko Hribar, urednik, dramaturg te nagrađivani pjesnik i književnik

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Hribar je od 1966. godine do umirovljenja 1992. bio urednik u Dramskom programu tadašnjeg Radio-Zagreba, te pokretač i urednik desetljećima rado slušanog 'Panoptikuma'

27.12.2022.
13:04
Shutterstock
VOYO logo

Dugogodišnji urednik i dramaturg u Dramskom programu Hrvatskoga radija, televizijski scenarist, književnik i pjesnik Branko Hribar, umro je u utorak u 93. godini, izvijestila je Hrvatska radiotelevizija.

Hribar je od 1966. godine do umirovljenja 1992. bio urednik u Dramskom programu tadašnjeg Radio-Zagreba, te pokretač i urednik desetljećima rado slušanog "Panoptikuma". "Njegovim uredničkim zalaganjem, autorskim doprinosom i žarom vrsnog radiofoničara učinio je da suvremena radio komedija postane nezaobilazni dio zabavnog i dramskog programa", dodaje HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom poslu okupio je desetine suvremenih hrvatskih autora čije su radio komedije transponirane i u druge medije, kao što su kazalište i televizija te je sam bio autor niza komedija, ali i radio drama drugih žanrova, dodaje.

Kao pisac i pjesnik koristio je i pseudonim Adam Vučjak, a za knjigu za djecu istoga naslova (Adam Vučjak) 1976. godine dobio je nagradu "Grigor Vitez". Također je dobitnik Goranove plakete za dječju poeziju 1984. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je i jedan od osnivača "Muzičkog festivala Slavonije" te autor stihova popularne pjesme Dan plavetan kao lan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo