OSTAVIO VELIK TRAG / Preminuo Branko Hribar, urednik, dramaturg te nagrađivani pjesnik i književnik

Image
Izvor: Shutterstock

Hribar je od 1966. godine do umirovljenja 1992. bio urednik u Dramskom programu tadašnjeg Radio-Zagreba, te pokretač i urednik desetljećima rado slušanog 'Panoptikuma'

27.12.2022.
13:04
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dugogodišnji urednik i dramaturg u Dramskom programu Hrvatskoga radija, televizijski scenarist, književnik i pjesnik Branko Hribar, umro je u utorak u 93. godini, izvijestila je Hrvatska radiotelevizija.

Hribar je od 1966. godine do umirovljenja 1992. bio urednik u Dramskom programu tadašnjeg Radio-Zagreba, te pokretač i urednik desetljećima rado slušanog "Panoptikuma". "Njegovim uredničkim zalaganjem, autorskim doprinosom i žarom vrsnog radiofoničara učinio je da suvremena radio komedija postane nezaobilazni dio zabavnog i dramskog programa", dodaje HRT.

Na tom poslu okupio je desetine suvremenih hrvatskih autora čije su radio komedije transponirane i u druge medije, kao što su kazalište i televizija te je sam bio autor niza komedija, ali i radio drama drugih žanrova, dodaje.

Kao pisac i pjesnik koristio je i pseudonim Adam Vučjak, a za knjigu za djecu istoga naslova (Adam Vučjak) 1976. godine dobio je nagradu "Grigor Vitez". Također je dobitnik Goranove plakete za dječju poeziju 1984. godine.

Bio je i jedan od osnivača "Muzičkog festivala Slavonije" te autor stihova popularne pjesme Dan plavetan kao lan.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču