Predsjednik DAZ-a na strani investitora

Kao jedna od reakcija na blokadu radova u Varšavskoj ulici osnovana je grupa na Facebooku Damo Varšavsku!!! I onu pokraj ako treba....

9.2.2010.
13:47
VOYO logo

S obzirom da se aktualno vodstvo DAZ-a (Društva arhitekata Zagreb), otkako je izabrano prije više od devet mjeseci, još nije izjasnilo oko događanja u Varšavskoj, zanimalo nas je može li pridruživanje takvoj grupi shvatiti kao službeni stav predsjednika DAZ-a,odnosno kao njegova podrška izgradnji rampe za podzemnu garažu kojom bi pješačka zona u Varšavskoj ulici postala prometna?

arti-201002050140006 ''Vi ste potpuno pogrešno shvatili smisao grupe. Smisao grupe nije da bude podrška davanju Varšavske ulice investitoru, već upravo suprotno. Mi ironiziramo cijelu tu priču'', rekao je Ljutić za Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako na stranici te Facebook grupe nigdje nema znakova da se išta ironizira, već se jasno nazivom grupe i njenim opisom s ''ee... kako mi idu na živce'' odgovara građanima koji pod sloganom ''Ne damo Varšavsku'' protestiraju protiv gradnje rampe u toj ulici, Ljutić se branio riječima:

''Mi se šalimo na račun problema koji, istina, nije baš tako neozbiljan, ali je to takav način komunikacije preko Facebooka. Iz te možda grube ili nejasne formulacije, stoji drugačiji stav, što ćete shvatiti ako vidite da su tamo Azrina pjesma ''Poljska u mom srcu'' i ''Warsaw'' Joy Divisiona'', pokušao je pojasniti Ljutić. Upravo je on te dvije pjesme stavio na stranice grupe, kao i još neke komentare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002050649006 Na pitanje koliko je ozbiljno i odgovorno da predsjednik DAZ-a bude član takve grupe, a da istovremeno DAZ ne daje nikakvo mišljenje o eskalirajućem problemu u javnom prostoru grada, Ljutić je rekao: ''Nisam profesionalni političar pa može biti i da sam napravio neku grešku u političkim koracima.''

arti-201002040666006 Na izravno pitanje o tome je li za to da Varšavska bude prometna ulica, što će se dogoditi ako se ostvare planovi Tome Horvatinčića o izgradnji ulaza u garažu poslovno-stambenog centra na Cvjetnome trgu, Ljutić je rekao: ''Nitko nije za to da Varšavska bude prometna. Rampa u Varšavskoj definitivno nije dobro rješenje.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da će DAZ izaći s izjavom za javnost o slučaju Cvjetnog trga, odnosno Varšavske ulice. Ljutić je podsjetio i da DAZ organizira seriju javnih diskusija o prostornim i prometnim problemima u Zagrebu, jer ''žele razgovor podići na višu razinu, postići da suprotstavljene strane razgovaraju, da se uspostavi kontakt između građana, Grada i struke te da procesi odlučivanja budu što transparentniji i stručniji'', piše Pogledaj.to.

O ''osjetljivoj'' se temi i Facebook grupi, razvila i rasprava na blogu u kojoj, sudeći po potpisu, sudjeluje i sam Ljutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001250191006 arti-201001220241006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo