Pozorište na Terazijama ostalo bez direktora

Mihailo Vukobratović vodiće ovu kuću do konačne odluke nadležnih

21.2.2013.
16:56
VOYO logo

Direktor Pozorišta na Terazijama Mihailo Vukobratović izjavio je da podnosi ostavku, jer, kako je rekao, ne želi da učestvuje u urušavanju svega što je uradio u toj kući u proteklih 12 godina, kako prenosi Tanjug.

Samostalni sindikat i Sindikat muzičkih umetnika tražili su odlazak direktora zbog "ugrožavanja rada kuće i socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih, uz kršenje zakona i etike". Oni su održali dva jednosatna štrajka upozorenja, 13. i 20. februara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sekretarijat za kulturu Beograda pozvao ih je da odustanu od štrajka, ističući da je u toku komunikacija radi rešavanja problema i da su u tom procesu već napravljeni važni pomaci.

Vukobratović je danas na konferenciji za novinare negirao sve navode sindikata o zloupotrebama i podsetio na velike uspehe Pozorišta na Terazijama, ali je prozvao i gradsku vlast što je dopustila "uvođenje krize" u ovaj teatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Notorna je laž da sam potpisao bilo kada i bilo koji ugovor sa samim sobom. Notorna je laž da je enormnu krađu računovođe otkrila budžetska inspekcija. Krađu novca policiji sam prijavio ja, 3. septembra 2012., u prisustvu advokata i sva od tada tražena dokumenta uredno sam dostavljao- naglasio je on.

Ukazujući na brojne izmišljene konstrukcija i podmetanja kojima je izložen u proteklih godinu dana, pozvao je zaposlene "njih 140 koji su me svojim potpisima ubedili da se kandidujem za treći mandat da javno kažu šta se to odjednom promenilo u mom radu, odnosu prema njima, vođenju kuće...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Neću da učestvujem u gašenju i zatvaranju pozorišta u čijoj izgradnji sam učestvovao i u čiji razvoj sam uložio 12 godina života- naglasio je on.

Vukobratović je dodao da mu je do kraja trećeg mandata ostalo samo tri meseca, a da će trenutno nastaviti da vodi kuću do konačne odluke nadležnih. Poznati reditelj podsetio je da je direktor postao u vreme kada je na Terazijama bilo jezero, u bukvalnom smislu zbog podzemnih voda koje su izbile tokom rekonstrukcije, a da je danas to moderni teatar sa desetinama uspešnih mjuzikala, nagradama na festivalima i ogromnom posetom publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo