Povijesni trenutak: Zagreb otvara prvi Muzej ulične umjetnosti

Zagreb će poput prave metropole 14. svibnja u 18 sati na Tomislavcu otvoriti prvi Muzej ulične umjetnosti. Tom prigodom okupit će se svi koji su sudjelovali u ovom značajnom projektu.

13.5.2010.
17:14
VOYO logo

Punih pet dana, od 10. do 14. svibnja, u svim vremenskim uvjetima, vrijedni su umjetnici, dizajneri, poznati likovnjaci, srednjoškolci, te istinski zaljubljenici u umjetnost stvarali povijest oslikavajući po treći put, dvadeset i tri godine kasnije, zid u Branimirovoj ulici.

Skupina entuzijasta Udruge gradjana Centralna jedinica omogućio im, je uz punu podršku svojih sponzora, ( Iskon – generalini pokrovitelj, HŽ – Hrvatske Željeznice, Jub boje, Adidas, GINGERnet ) oslikavanje više od osamdeset murala koji će Zagreb uljepšati i obogatit za još jedan primjer istinskog stvaranja suvremene umjetnosti i street art.a!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj ovog projekta bila je kvalitetna ulična umjetnost, te formiranje slike grada kao živog, umjetnički nabijenog i uzbudljivog mjesta što je svakako rezultat!

Kroz svijest gradjana pa i gradske vlasti o uličnoj umjetnosti, istu želimo učiniti priznatom kroz projekte Muzeja ulične umjetnosti i na taj način učiniti Zagreb prisutnim u kolektivnoj svijesti i na medjunarodnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzej Ulične Umjetnosti svoje aktivnosti nastaviti će i dalje. uz bezuvjetnu pomoć likovnih entuzijasta, sponzora, volontera i prijatelja.

PROJEKT DVA: Novo lice Novog Zagreba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi projekt programa Muzeja ulične umjetnosti rezultirati će potpunom sinergijom ulične umjetnosti i Zagreba. U dogovoru s gradskim službama i stanovnicima pojedinih naselja planira se ciklički, jednom godišnje, organiziranim akcijama, velikim muralima, skulpturama i instalacijama ukrasiti odabrane zgrade/nebodere/javni prostor i udahnuti novi život zapuštenim naseljima.

Osim što se pozitivno mijenja slika naselja, stvaraju se novi centri interesa, kako za Zagrepčane tako i za turiste. Cilj je, staviti Zagreb na svjetsku mapu gradova, koji osim što su svoja vrata/zidove otvorili za umjetnost, su također omogućili otvoreni dijalog izmedju gradjana i umjetnika. Na ovaj način umjetnost prestaje biti elitistička i postaje dostupna svima. Organizator Muuzeja neprofitna je Udruga gradjana Centralna jedinica osnovana 2009. godine u svrhu promicanja, razvitka i unapredjenja kulture i umjetnosti, poticanja kreativnosti, te stvaranja platforme za razmjenu znanja i vještina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo