Oglasila se Prijedorčanka koja je mesec dana ćutke stajala na trgu (VIDEO)

Misterija konačno rešena

26.12.2013.
23:21
VOYO logo

Prijedorčanka Jelena Topić, koja je mesec dana stajala na improvizovanom postolju glavnog gradskog trga i ćutala, konačno je progovorila.

Reč je o performansu “Glasno ćutanje” koji je podrazumevao stajanje na trgu svakog dana tri sata, bez obzira na vremenske prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Performans „Glasno ćutanje“ je autorski rad Jelene Topić, apsolventkinje na Akademiji umetnosti u Banja Luci. Izveden je na prijedorskom gradskom trgu i virtuelno-posredno prezentovan preko socijalne mreže Fejsbuk u trajanju od 31 dan.

Performans, kao vidljiv akt u vremenu i prostoru, podrazumevao je tročasovno nepomično stajanje na postolju – staroj kutiji za drva, tokom 30 dana i uvek u istom vremenskom okviru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izveden je u kontinuitetu, bez obzira na meteorološke uslove ili situacijske faktore okoline. Tokom realizacije autorka nije davala nikakve zvanične ili nezvanične izjave za medije, niti je objašnjavala svoje motive prijateljima ili kolegama.

"Mističnost koja je usledila zbog blokade pristupa informacijama nije imala za cilj misteriju, već je isključivo služila u svrhu uspešne realizacije projekta", navodi se na sajtu projekta Glasno ćutanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/bdSKTieP0nQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo