Od Bijelog Zagreba do Crnog mora

Povodom otvorenja novog Muzeja suvremene umjetnosti Hanibal Salvaro će u petak, 11. prosinca u 12 sati sa starog Savskog mosta niz Savu pustiti bijelu plutajuću instalaciju.

10.12.2009.
14:43
VOYO logo

Instalacija se sastoji od preko 100 elemenata i cilj joj je potaknuti nalaznike da dođu u Zagreb posjetiti novi Muzej suvremene umjetnosti i galeriju Zlatni konj, te još mnogo toga.

Autor se nada da će barem dio instalacije nakon ušća Save u Dunav ipak dospjeti i do Crnog mora, te želi ovim djelom naglasiti da je Zagreb jedna značajna europska kulturna i umjetnička gostoljubiva metropola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 18 sati uzvanici i gosti okupljat će se na južnom ulazu u Muzej, gdje će ih zabavljati glazbenici na pozornici na otvorenom.

Na led ekranu na zapadnoj fasadi neprestano će se „događati" video-rad umjetnice Nike RadićTulum - snimljen upravo za tu prigodu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvorenju će uzvanike i goste pozdraviti Božo Biškupić, ministar kulture i Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a. Muzej će otvoriti Jadranka Kosor, predsjednica Vlade i Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Istodobno će se odvijati mini- otvorenja umjetničkih instalacija, brojni glazbeni programi i nastupi umjetnika perfomansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo