Obamino novo lice šokiralo Amerikance

Ameri su zgroženi novim licem svog predsjednika koji ih promatra s divovskih billboarda u gradovima na zapadu SAD-a. Obamu kao homoseksualca ili bombaša samoubojicu malo je tko očekivao.

14.10.2010.
13:03
VOYO logo

Da se ne šokirate previše, nije riječ o predsjedniku SAD-a uhvaćenom u nezgodnom trenutku, nego o umjetničkom projektu – posteru Paula Snovera, koji još uvijek ne želi otkriti tko financira njegov provokativan uradak.

Billboardi na kojima se predsjednik Barack Obama pojavljuje kao bombaš samoubojica, homoseksualac ili meksički bandit pojavili su se u svim većim gradovima na zapadu Sjedinjenih Američkih Država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije se samo predsjednik našao na udaru ovog umjetnika, iza njega se nalaze i simbolični štakori, koji nose nazive pojedinih američkih institucija.

Svojim ironičnim sloganom Vote DemocRAT posteri privlače nezapamćenu pažnju ljudi i medija, i malo je tko ostao imun na njegovu provokaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je krajnje neukusno i pokazuje potpuno nepoštovanje prema predsjedniku", izjavila je Martelle Daniels, predvodnica demokrata u Coloradu, te sporni potez nazvala "jasno rasističkim i homofobičnim".

Prethodni članci:

arti-201010040313006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo