Hasanbegović najavio velike promjene u kulturi, kritike nastavljaju pljuštati

Image
Foto: Večernji list/PIXSELL, Boris Ščitar

Najkontroverzniji i medijima najzanimljiviji ministar Zlatko Hasanbegović u ponedjeljak će bez prisutnosti medija preuzeti Ministarstvo kulture.

24.1.2016.
21:52
Večernji list/PIXSELL, Boris Ščitar
VOYO logo

Iza cijele te harange stoje samozvani ideološki komesari, pseudokulture arbitri koji sebe vide kao jedine koji mogu određivati što je dobro a što loše u hrvatskoj kulturi, kaže Zlatko Hasanbegović, ministar kulture, prenosi HRT.

Vladina ekonomska politika je politika štednje i kultura će se u to, kaže, morati uklopiti. Prvi potez koji najavljuje bit će dubinska snimka stanja, a zatim analizom ustanoviti kriterije prema kojima je novac dosad trošen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najvećih kritičara novog ministra Oliver Frljić nema nimalo sumnji, kaže kako smo nakon stranke opasnih namjera, dobili i vladu opasnih namjera.

Image
HASANBEGOVIĆ: /

"Sve ovo ima elemente ideološkoga linča koji nema uporište u činjenicama"

Image
HASANBEGOVIĆ: /

"Sve ovo ima elemente ideološkoga linča koji nema uporište u činjenicama"

Povećanje ulaganja u kulturu

"Gospodin Hasanbegović je nastavak onoga što su Karamarko i HDZ radili u proteklom vremenu, a fašizacija Hrvatske ulazi u jednu fazu u kojoj ima i formalni okvir, svi koji rade u kulturi trebali bi biti duboko zabrinuti što je ovaj čovjek na ovom mjestu", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnje izdvajanje za kulturu najniže je u povijesti moderne hrvatske države, kaže pak Hasanbegović. Strateški mu je cilj u ovome mandatu povećati proračunska izdvajanja za kulturu na 1 posto, što kulturni djelatnici pozdravljaju. Sprema nekoliko kapitalnih projekata i investicija koje dosad nisu ostvarene.

Jedan od prvih kapitalnih projekata je Hrvatski povijesni muzej i u tom će se smjeru, kaže, krenuti krupnim koracima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio kulturnih djelatnika obranu svojih financijskih privilegija pokušava podvesti pod ideologiju, što nema veze. Najava povećanja budžeta je velika stvar kao i briga o institucionalnoj kulturi koja je uistinu devastirana", izjavio je Jakov Sedlar.

HRT/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo