FOTO: / Ne smeta mu što 10 sati rada otpuhne prvi vjetar

22.11.2012.
14:53
VOYO logo

Od jednostavnih oblika, umjetnik je napredovao prema sve kompliciranijim i zahtjevnijim izvedbama, i njima prenesenim porukama, koje već godinama usavršava ostavljajući tragove u snijegu isključivo otiskom cipele.

Iz tog razloga zimi mijenja prebivalište i seli u francuske Alpe kako bi se mogao nesmetano baviti snow artom. Ski resort Les Arces, nasuprot Mont Blanca, mjesto je gdje su nastale sve njegove kreacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za jedno djelo potrebno mu je otprilike 10 sati, kaže, naravno ovisno o zahtjevnosti. Svaki korak mora napraviti promišljeno i ispravno iz prve, jer drugog pokušaja nema. Sami oblici variraju od snježnih pahuljica do složenih matematički izračunatih uzoraka koji izazivaju drugačiji vizualni efekt ovisno o kutu sagledavanja i promjeni svjetlosnih uvjeta u toku dana.

Problem snow arta je jasno (kratak) rok trajanja, budući da se radi o efemernoj umjetnosti koja traje do sljedećeg zapuha snijega, što može biti u okviru par sati ili par dana. Ponekad vjetar uništi rad prije nego što ga Beck uopće dovrši, no u svakom slučaju on tada ponovo izlazi na teren i iznova stvara neke nove oblike na apsolutno istoj lokaciji, piše Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo