Težišta na zagrebačkoj sceni

Autorska predstava Težišta koreografkinje Andreje Široki, realizirana u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom izvest će se u Zagrebačkom plesnom centru.

5.1.2010.
17:56
VOYO logo

Predstava će premijerno biti izvedena 16. siječnja u Zagrebačkom plesnom centru, s početkom u 20 sati.

Pretpremijera biti će održana 15. siječnja, na istom mjestu u isto vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimajući kao početnu točku za stvaranje formalnih aspekata izvedbe ideju o tjelesnim meridijanima, Težišta koreografski funkcioniraju kao sklop obrazaca čija transformacija ovisi o subjektivnom pristupu tri izvođačice prema zadanom materijalu.

Preispitujući situaciju izvedbenog okvira kao mjesta intimizacije kazališnog subjekta, izvođačice indirektno traže težište suočavanja s vlastitom tjelesnom ekspresijom, te osobnim, rodno/spolnim i socijalnim identitetom, koji je mjesto koliko tjeskobe i latentnih strahova, toliko i lateralnog djelovanja i introspekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreja Široki - koreografkinja i plesačica, nakon samostalnih projekata Mojih 5 minuta slave i U traganju za izgubljenim vremenom, 2008. realizirala je svoj prvi cjelovečernji rad pod nazivom Kartografija u Gliptoteci HAZU, u suradnji s plesačicom Majom Marjančić i dramaturgom Sašom Božićem.

Težišta su njezin drugi cjelovečernji rad. Članica je Zagrebačkog plesnog ansambla i osnivačica Centra za ples i umjetničko istraživanje. Surađivala je sa Studijem za suvremeni ples, Sodabergom, Plesnim solistima, llinktom, ZeKaeM-om, Kazalištem Gavella, Trešnja, Komedija, ZKL-om, Dječjim kazalištem Dubrava i drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramaturgiju i oblikovanje zvuka potpisuje Vedrana Klepica.

Izvode: Ana Jurić, Maja Marjančić, Martina Nevistić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kostime je zaslužna Jadranka Hlupić Dujmušić, za dramaturšku podršku Saša Božić, a za oblikovanje svijetla Saša Bogojević. Nlp suradnja je ostvarena s Jasnom Vuljević, a fotografije potpisuje Iva Korenčić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo