Pripremite se na najbolje animirane poslastice svijeta!

6.6.2014.
14:13
VOYO logo

Od 13. do 15. lipnja u Kinu Galerija gledat će se Štrumfovi 2, Snježno kraljevstvo, Rio 2, Gru na supertajnom zadatku i Avanture gospodina Peabodyja i Shermana. Za one malo starije, Sinkijevci su pripremili koncert Picksiebnera na kazališnom trgu. Organizator festivala je varaždinski Filmsko-kreativni studio VANIMA, a u suradnji i prema ideji poznatog glumca Roberta Ugrine.

U žiriju djeca i poznati hrvatski glumci

''Želja nam je popularizirati tu zapostavljenu granu dramske umjetnosti te ukazati na njezinu zahtjevnost i važnost. Hrvatska ima jako dobre sinkronizatore animiranih filmova i vrijeme je da im se oda priznanje'', ističu organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga će festival tijekom ta tri dana dati priliku najmlađoj publici, svima do 15 godina starosti, da sami odaberu najdražeg lika. Dodijelit će se i nagrade stručnog žirija koji će činiti popularni hrvatski glumci i sinkronizatori Sunčana Zelenika Konjević, Mirela Brekalo i Vid Balog.

Nagrada za životno dijelo legendarnom Sagneru

Također, velikanu hrvatskog glumišta, legendarnom Martinu Sagneru uručit će se Nagrada za životno dijelo. Gotovi svi ga pamte po ulozi naivnog i dobroćudnog Dudeka u Gruntovčanima, ali oni upućeniji znaju da je i lijeni mačak Garfield svoje duhovite rečenice izgovarao Sagnerovim glasom. Njegova posudba glasa Garfieldu smatra se jednom od najuspješnijih hrvatskih sinkronizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radionica sinkronizacije i volontiranje

Tijekom Sinkija, u subotu popodne održat će se i radionica sinkronizacije, namijenjena djeci do 15 godina. Ograničen je broj polaznika pa pozivamo zainteresirane da se jave do utorka, 10. lipnja, na mail sinki@sinki.hr. Na isti mail mogu se javiti i mladi željni sudjelovati u organizaciji festivala – organizatori traže volontere koji će im pomoći u dočekivanju gostiju, pospremanju kino dvorane te pružanju tehničke podrške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo