Mucalo: Pjesme su drama, rođen sam za intendanta!

Vrijeme će pokazati da li je poznati splitski glumac Duško Mucalo pravi izbor za rješavanje problema međuljudskih odnosa i financijske krize koji su zahvatili HNK u Splitu.

7.6.2010.
19:38
VOYO logo

Kazališno vijeće je nakon duge procedure napokon odlučilo postaviti Duška Mucala za novog intendanta Hrvatskog Narodnog Kazališta u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Članovi vijeća su svoj odabir argumentirali Mucalovim dugotrajnim iskustvom u teatru, a vjeruju da je on najbolji izbor za rješavanje financijskih poteškoća i nesuglasica među zaposlenicima kazališne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih šestoro kandidata neki su ispali iz konkurencije jer nisu ispunili kriterije natječaja, a neki jer su ponudili 'preskromne' programe vođenja splitskog HNK.

Mucalo je u jednom dahu za Jutarnji list izložio svoj plan za najveću splitsku kazališnu kuću:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema tu puno mudrosti: imat ćemo jedan svjetski i jedan domaći klasik, jednu komediju, dvije opere, četiri drame i jednu baletnu predstavu. O naslovima još ne bih, mislim da je prerano za to, pošto na dužnost stupam tek 1. listopada. Dotad ću nastupati na koncertima, pa tako i na Splitskom festivalu sa skladbom 'Hobotnica'."

Na brojne kritike novi intendant samouvjereno odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo neka viču. Ja znanje imam, a s HNK me vežu brojne veze. Odgledao sam mnoge predstave, a mislim da je i u mojem estradnom radu jasna poveznica s teatrom. Konkretno, svaki bolji poznavalac mog opusa dobro zna da sam petnaest godina nastupao s grupom 'Prava kotka', poznatom po hitu 'Radnička odmara se klasa, plavi se Jadran talasa', koja je na pozornicama uvijek izvodila performanse."

"Nadalje, da se malo našalim, u stihovima mnogih mojih pjesama ima elemenata drame. Što se pak baleta tiče, opće je poznato da ja na sceni i plešem, a koreografiju mi rade profesionalne balerine." dodao je Mucalo na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo