KOMEMORACIJA U ŠIBENIKU: / Arsena prijetlji ispratili pjesmom 'Odlazak'

Image
Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić

Šibenik se oprostio od Arsena Dedića, jednog od najvećih umjetnika, skladatelja, pjesnika, kantautora i pjevača na ovim prostorima.

21.8.2015.
13:25
Pixsell, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Na njoj su govorili šibenski gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, predsjednik Šibenske narodne glazbe Darko Gulin, pjevač klape Maslina Branko Bubica, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak i predsjednik šibenske podružnice Hrvatske glazbene unije Vojmir Roša.

Ispred kazališta prije komemoracije Arsenu u čast klapa je zapjevala pjesmu Tina Ujevića 'Odlazak' koju je veliki šibenski umjetnik uglazbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SUZAMA I PLJESKOM: Šibenik se oprostio od Arsena Dedića

Image

SUZAMA I PLJESKOM: Šibenik se oprostio od Arsena Dedića

Željko Bebek, Siniša Bratoš i Husein Hasanefendić Hus samo su neki od kolega koji su se po posljednji put danas došli oprostiti od Arsena.

"Bio je to sjajan čovjek, jako duhovit i drag. Uvijek je bilo lijepo s njim provesti i pet minuta i sat vremena i putovati s njim, često smo putovali zajedno. Rijetko kad sam ga mogao čuti da izgovori neku ozbiljnu rečenicu, bio je baš pravi duhoviti čovjek", rekao je Željko Bebek za portal ŠibenikIN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeri dalmatinske šansone posvećene Arsenu

Velikom umjetniku bit će posvećene i ovogodišnje, 18. Večeri dalmatinske šansone, koje počinju danas izvedbama poznatih internacionalnih skladbi.

Arsen Dedić rođen je 1938. godine u Šibeniku. Dio djetinjstva proveo je Rupama pokraj Skradina, majčinom rodnom mjestu, a potom se vratio u Šibenik gdje je odrastao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka komemoracija održat će se u ponedjeljak 24. kolovoza s početkom u 12 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Arsen Dedić umro je u 78. godini života prije četiri dana u Zagrebu, a prema vlastitoj želji bit će pokopan u Zagrebu u uskom krugu obitelji i prijatelja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo