VIDEO: / Kokoska na Sundance Film Festivalu

10.12.2014.
11:36
VOYO logo

Sundance Film Festival odrzava se od 22. sijecnja do 1. veljace u Park Cityju u saveznoj americkoj drzavi Utah. Ove je godine na festival je prijavljeno 8.061 kratkometraznih filmova, a izabrano je njih 60 u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog kratkometraznog filma.

//www.youtube.com/embed/oiyif1azlgg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnja Kokoske smjestena je u opkoljeno Sarajevo 1993. godine, a govori o sestogodisnjoj djevojcici Selmi kojoj otac kao rodendanski poklon salje kokos. Reziju i scenarij potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montazerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Uloge u filmu odigrali su Mirela Lambic, Esma Alic, Iman Alibalic i Mario Knezovic. Producentica je Jelena Goldbach iz njemacke producentske kuce Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Sinisa Juricic iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Kokoska je dosad osvojila 21 festivalsku nagradu, a nominirana je i za 27. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometrazni film, koja se 13. prosinca dodjeljuje u Rigi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Sundanceu ce ove godine biti prikazano 118 dugometraznih igranih i dokumentarnih filmova iz 29 zemalja svijeta, izabranih medu cak 12. 166 pristiglih prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo