Velika akcija: Knjige za Gunju u Zagrebu, Splitu i Rijeci

Na Kvaternikovom trgu u Zagrebu započinje akcija 'Vratimo knjige knjižnicama u Gunji', a građani će moći i kupovati naslove te ostavljati donacije.

3.11.2014.
15:01
VOYO logo

U utorak, 4. studenog 2014. s početkom u 11 sati održat će se svečano otvorenje akcije "Vratimo knjige knjižnicama u Gunji" u Zagrebu, na Kvaternikovom Trgu u šatorima.

Udruga Prošlost rata za budućnost mira zajedno sa Outlet-knjižarom i HUNIKOM, a pod pokroviteljstvom Ministarstava kulture RH uz podršku 41 udruge proizišle iz tradicije Domovinskog rata organizira za sada tri prodajne izložbe – sajma knjiga u tri velika hrvatska grada: Zagrebu, Splitu i Rijeci u 11. mjesecu 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjeluje 30 nakladničkih kuća

Cilj ove akcije, prije svega je širenje pisane riječi, a isto tako važan motiv je i prikupljanje knjiga za poplavljene knjižnice u Gunji. Knjige će darivati 30 hrvatskih nakladničkih kuća. Pored njih, donacije u knjigama priložiti će braniteljske udruge i organizatori. U akciji će sudjelovati i građani koji će moći kupiti pojedine naslove po vrlo pristupačnim cijenama za potrebe knjižnice OŠ "Antun i Stjepan Radić" iz Gunje i priložiti ih za donaciju.

Tijekom trajanja akcije predviđene su promocije knjige "Dva dana žalosti" koja prati ratni put Diverzantsko – izviđačkog voda s Peščenice, retrospektiva stvaralaštva jednog od najobjavljivanijih i najstarijih (81) hrvatskih književnika – Josipa Palade koji je objavio 41 književno djelo. Održat će se i besplatna predstava za djecu "Bonton" (autora i glumca Kristijana Ugrine) u četvrtak 6. studenog 2014. u Zagrebu, Kvaternikov trg s početkom u 18 sati te drugi programi vezani uz akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija započinje na Kvaternikovom trgu i traje do 8. studenog 2014, a istovremeno 5.11. započinje u Splitu na Prokurativama da bi po završetku 15.11. bila nastavljena u Rijeci do 23. ovog mjeseca.

Pokrovitelji su Gradovi Zagreb, Split i Rijeka te Ministarstvo kulture RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo