Kampiranjem na Jakuševcu naučite drugačije vidjeti prirodu

12.9.2013.
11:48
VOYO logo

BADco., hrvatska kazališna skupina međunarodne prepoznatljivosti, predstavlja umjetničko aktivistički projekt Prirodu treba graditi. Radi se o 24-satnom kampiranju gdje će umjetnici, aktivisti i znanstvenici izvesti svoje performanse, izložiti radove i otvoriti diskusije na teme ekologije i grada, otpada i njegovog zbrinjavanja. Kampiranje će se održati 14. i 15. rujna na Jakuševcu, u jednoj od ekološki najproblematičnijih gradskih zona.

Performans Željka Zorice Šiša u sklopu kampa BADco.

Projekt je posvećen nedavno preminulom umjetniku i prijatelju Željku Zorici Šišu čiji će performans 12 stolica biti izveden prema njegovim uputama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz BADco. svoje će umjetničke intervencije i radove izvesti Ana Hušman, Davor Sanvinčenti, Slaven Tolj, Alen i Nenad Sinkauz. O problematici zbrinjavanja otpada govorit će Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, Saša Avirović iz čakovačkog komunalnog poduzeća ČAKOM i Svjetlana Lugar ispred projekta "Mamutica za čist okoliš". Također, u nedjelju ujutro "Parkticipacija", udruga za promicanje urbane agrikulture, održat će dvije kratke radionice na temu Hrana a ne smeće: Kućno kompostiranje i sijanje u reciklirane posude.

Kako drugačije odlagati otpad i kako drugačije vidjeti prirodu

Prirodu smo navikli shvaćati kao nešto što je 'tamo', drugdje od nas, izvan kulture, čovjekovog upravljanja i gdje je svaka promjena samo negativna. Međutim, u divljini koju čine i ljudi i životinje, kako kapital, tako i kultura, koliko ekonomski interesi, toliko i politička (samo)volja, nema više onog drugog mjesta prirode, kao što nema niti mjesta isključive čovjekove dominacije. Između sajmišta rabljene robe i odlagališta smeća skloni smo prepoznati samo jedan korak u procesu gomilanja otpada. Pozivamo Vas da zajedno barem privremeno naselimo prostor tog koraka i otvorimo pitanja kako drugačije odlagati otpad i kako drugačije vidjeti prirodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pridružite se u kampu svojim šatorom, kamp kućicom ili vrećom za spavanje, sudjelujte u diskusijama, pratite izvedbe i provedite noć na lokaciji privremenog umjetničko-istraživačkog kampa.

Točan raspored zbivanja bit će objavljen na mrežnim stranicama www.badco.hr te Facebook stranici BADco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt su podržali Ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Centar za kulturu Novi Zagreb.

BADco. je skupina prepoznatljive kazališne estetike koja na domaćim i međunarodnim pozornicama djeluje već trinaest godina. Rad BADco. ne da se svrstati u klasične ladice. Njihove predstave sazdane su od plesnog kazališta, teorijske rasprave, razne filmske i kazališne dokumentacije te niza povijesnih i umjetničkih referenci. Iz bogatog portfelja ovog originalnog plesnog kolektiva izdvajamo rad „Odgovornost za viđeno“ kojim se Hrvatska predstavljala 2011. godine na 54. venecijanskom bijenalu. Predstave „Liga vremena“ i „1 siromašan i jedna 0“ gostovale su na programu kultnog berlinskog kazališta Volksbuehne te na festivalu Štajerska jesen u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o kolektivu BADco. na internet stranicama www.badco.hr

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo