Iznenada preminula glumica Maja Petrin

U Zagrebu je u 43. godini iznenada preminula Maja Petrin, filmska i kazališna glumica koja je od 2000. godine članica ansambla Zagrebačkog kazališta lutaka.

5.3.2014.
7:34
VOYO logo

Vijest o iznenadnoj smrti glumice je potresla glumački svijet.

Uz kazališnu karijeru (odigrala je cijeli niz uloga u Histrionima, Teatru ITD, HNK u Zagrebu, Maloj sceni...) Maja Petrin je gradila i televizijsku karijeru: na HTV-u je od 1999. i 2000. godine vodila emisiju o filmu 'Zvjezdana prašina', te igrala u serijama serijama 'Obiteljska stvar', 'Susreti nezgodne vrste', 'Naša kućica, naša slobodica', 'Villa Maria', 'Zabranjena ljubav', 'Ponos Ratkajevih', 'Zakon ljubavi', 'Hitna 94', 'Pod sretnom zvijezdom', 'Stipe u gostima'…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica je 2009. godine imala srčani udar, tada su joj ugrađeni stentovi za proširenje žila. Iza sebe ostavlja 17-godišnju kći te ostale članove tugujuće obitelji, prijatelje i kolege.

Maja Petrin je 1988. diplomirala na Školi za ritmiku i ples. Nakon toga sedam je godina provela u baletnom ansamblu Gradskog kazališta Komedija, a 1993. upisala je studij glume na ADU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumila je u Histrionima (Tajna krvavog mosta, Doktor pod mus, Lažna barunica, Na tri krala), u Teatru u gostima (Zlatni dečki), u Zorinu domu Karlovac (Romanca o tri ljubavi), u Kerempuhu (Cabaret), u Teatru &TD (Atentatori), u Teatru Lapsus (A sad spavajte), u HNK-u (Nikad više), u GK Komedija (Opera za tri groša, Buba u uhu) i u Maloj sceni (Dokaz, Život x 3).

Širu popularnost stekla je 2004. godine jednom od glavnih uloga u prvoj hrvatskoj telenoveli Villa Maria, gdje je tumačila lik Zore Rački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo