Izložba crno bijele fotografije Joze Ćetkovića

Dođite u pogledati zašto je Jozo Ćetković sa svojim fotografskim uradcima osvojio pedesetak raznih nagrada i priznanja od kojih je osam međunarodnih.

12.11.2012.
15:43
VOYO logo

Kroz izbor 130 djela iz četiri najznačajnija autorska ciklusa - portreti, aktovi, masline i kamen - nastalih u periodu od 1961.- 1981., Muzej za umjetnost i obrt, u formi retrospektive, predstavlja opus Joze Ćetkovića (Stari Bar, 1940. - Zagreb, 1986.), umjetnika instančanog likovnog senzibiliteta.

Autorica izložbe Dubravka Osrečki Jakelić, voditeljica Zbirke novije fotografije MUO, ističe da su fotografski ciklusi Joze Ćetkovića prividno neovisni jedan o drugome, da egzistiraju i samostalno, ali da ih povezuje osebujan, prepoznatljiv autorov izričaj utemeljen na majstorskom vladanju fotografskom materijom i na njegovoj otvorenosti za prihvaćanje izražajnih oblika drugih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozo Ćetković završio je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu 1961., kad je započela njegova intenzivna izlagačka aktivnost. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Beogradu, Nišu, Bjelovaru, Titogradu, New Yorku, Torinu, Kölnu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo