PROGRAM ŠKOLSKE KNJIGE / Interliber: 'Naša misija je objavljivati upravo one knjige koje će 'digitalne urođenike' motivirati za čitanje'

Image
Foto: Zeljko Hladika/Pixsell

U proteklih godinu dana Školska knjiga objavila je čak pedeset novih izdanja za djecu i mlade, promišljeno odabranih naslova uglednih svjetskih i domaćih autora

9.11.2021.
18:33
Zeljko Hladika/Pixsell
VOYO logo

Nakladnička kuća Školska knjiga predstavila je u utorak na Interliberu svoj program za djecu i mlade za 2021., koji broji pedeset naslova uglednih nagrađivanih svjetskih i domaćih autora koji tematski prate razvojne specifičnosti i raznolike interese djece od najranije dobi.

Bogat nakladnički program Školske knjige za djecu i mlade predstavile su u utorak na Interliberu glavna urednica Jelena Lončarić i izvršna urednica za jezike, dječju knjigu i časopise Emica Calogjera Rogić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biti kompetentan čitatelj preduvjet je za uspjeh u obrazovanju, a prvi korak u tome je zaljubiti se u čitanje", kazala je Calogjera Rogić na predstavljanju na interliberskom štandu Školske knjige u paviljonu 5 zagrebačkom velesajma. "Misija je Školske knjige objavljivati upravo one knjige koje će 'digitalne urođenike' motivirati za čitanje", dodala je.

U godinu dana objavili čak 50 novih izdanja

U proteklih godinu dana Školska knjiga objavila je čak pedeset novih izdanja za djecu i mlade, promišljeno odabranih naslova uglednih svjetskih i domaćih autora. Svi naslovi prate razvoj i interese djece prema njihovoj dobi, a posvećeni su raznolikim temama iz umjetnosti, znanosti, ekologije, psihologije i drugih područja važnih za cjelovit razvoj djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije naslove s područja književnosti predvodi slikovnica "Dijete knjiga" svjetski poznatih autora Olivera Jeffersa i Sama Winstona, koja slavi ljubav prema klasičnoj književnosti za djecu, ali sa suvremenim pomakom. Riječ je o nesvakidašnjoj knjizi o snazi pripovijedanja u kojoj dominiraju čudesni tipografski krajobrazi, inspirirani s četrdeset omiljenih uspavanki i knjiga za djecu.

Ljubav prema čitanju pobudit će i zbirka poezije "Zaljubljena u čitav svijet" Olje Savičević Ivančević, slikovnica "Čarolija knjižnice", koja pokazuje kako se postaje čitatelj, te nove zgode djeci omiljenog junaka Toma Gatesa s kojima spisateljica Liz Pichon kontinuirano oduševljava mlade čitatelje i njihove roditelje diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz "Čarobno kraljevstvo bajki" i prepričana djela svjetskih književnih klasika – Williama Shakespearea, Charlesa Dickensa i Dantea Alighierija, objavljena je prva knjiga bajki Veljka Barbierija "Bajke za Zoe i sve velike i male mališane" s ilustracijama Ane Salopek i Marsele Hajdinjak.

Tu je i nešto za mlade čitatelje željne avantura

Za mlade čitatelje željne avantura Školska knjiga objavila je knjige "Petar – Detektiv za labirinte" i "Atlas pustolovina – Sva čuda svijeta". Djeca zainteresirana za STEM područje (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) uživat će u obilju zabavnih aktivnosti u knjigama "Fizika i ja", "Izgradi svoju koloniju na Marsu" i "Ova knjiga misli da si izumitelj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najmlađe iz Školske knjige posebno izdvajaju svoje interaktivne slikovnice u kojima kroz igru i zabavu uče osnovne pojmove o bojama, brojevima i životinjama, te serijal "Superjunaci" sa slikovnicama o različitim profesijama koje, među ostalim, potiču i motoričke vještine. Tu je i šest novih naslova iz serijala "Mali ljudi, veliki snovi", kao i popularna glazbena slikovnica "Orkestar priča priču – Karneval životinja", koja djecu uvodi u čudesan svijet skladatelja Camillea Saint-Saënsa i uči kako slušati glazbu.

Kroz knjigu "Ela spasiteljica pčela" djeca će razvijati ekološku svijest, a u ilustriranom priručniku "Sunce za doručak" stručnjak za biljke Michael Holland otkriva djeci i odraslima mnoge začuđujuće činjenice o svijetu biljaka. Iz knjige i igre "Planina izazova" djeca će usvojiti mnoga znanja i vještine presudne za preživljavanje u opasnim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdvaja se knjiga 'O.K. je ne biti O.K.'

Iz Školske knjige posebno izdvajaju i knjigu "O.K. je ne biti O.K.", priručnik za postizanje dobrobiti dr. Tine Rae, s puno vrijednih informacija o načinima nošenja sa stresom i tjeskobom, problemima vezanim za vlastitu percepciju tijela i poremećajima u prehrani. O tome kako funkcionira ljudski mozak uči uspješnica Clivea Gifforda i Anne Wilson "Ti i tvoj čudesni mozak".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo