'I zidovi su se rušili dok smo vrištali od užitka'

19.11.2010.
12:26
VOYO logo

Navedene su rečenice ulomci iz novele Maya Alastaira Campbella, finalista nimalo laskave nagrade Bad Sex Award koja se dodjeljuje za najlošiji opis seksa u književnosti.

Upravo je ovim frazama nekadašnji šef komunikacija britanskog premijera Tonyja Blaira uspio nadmašiti bivšeg šefa koji mu je također konkurirao ulomkom iz svojih memoara pod nazivom Putovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se nagrada Bad Sex Award tradicionalno dodjeljuje književnicima, žiri magazina Literary Review ove je godine napravio iznimku i na listu potencijalnih dobitnika uvrstio i političare.

Obojica, i Blair i Campbell, su bili kandidati za ''loše napisan, suvišan i sirov opis seksualnog odnosa u književnosti''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jonathan Beckman, predsjednik žirija nagrade, objasnio je svoj izbor činjenicom što Blairov opis sebe kao ''životinje koja proždire ljubav svoje žene'', nije ipak bio dovoljno jak da odnese pobjedu pred Campbellovom ''frazeologijom'' u uđe u finale.

U žestokoj konkurenciji nalaze se i Jonathan Franzen, Christos Tsiolkas, Annabel Lyon, Neel Mukherjee, Craig Raine, Rowan Somerville i Adam Ross.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010190659006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo