HAZU / će poduprijeti 93 nova projekta

Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) ove će godine dodijeliti milijun i 185 tisuća kuna za 93 znanstvena i umjetnička projekta prihvaćena na javnom natječaju.

14.6.2010.
16:12
VOYO logo

Upravni odbor Zaklade odobrio je 49 zahtjeva za poticanje izdavačke djelatnosti, 27 projekata znanstvenih skupova te 17 projekata razvijanja znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada, izvijestio je Slobodan Kaštela, ravnatelj Zaklade.

Kaštela je istaknuo da je na dvanaesti natječaj stiglo 275 prijedloga, kojima je zatraženo ukupno 9,76 milijuna kuna. Broj zahtjeva nešto je manji nego prethodne godine, kada je pristiglo 280 prijava. Najviše je zahtjeva bilo iz područja izdavaštva i organizacije znanstvenih skupova, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodijeljena sredstva kreću se pojedinačno između 10 i 30 tisuća kuna, a zbog prevelikog broja zahtjeva, unatoč nastojanju uprave Zaklade, pojedinim projektima nije se moglo pomoći s više sredstava", rekao je Kaštela.

Predsjednik Upravnog odbora Zaklade akademik Velimir Neidhart podsjetio je da potpora Zaklade predstavlja značajan poticaj razvoju kulture i umjetnosti te da se sredstva dodjeljuju najboljim projektima na temelju natječaja, koji je za ovu godinu bio raspisan u prosincu 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po treći put dodijeljene su i nagrade Fonda Dragutina Tadijanovića, ovogodišnja dobitnica je pjesnikinja Anka Petričević koja će biti nagrađena s 20 tisuća kuna, a osigurane su i tri stipendije studentima književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije. Te će se nagrade dodijeliti 4. studenoga, na Tadijanovićev rođendan, u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo