Gilbert i George - britanskom zastavom do smrti, religije i seksa

Gilbert i George najutjecajniji su umjetnici današnjice te nećemo pogriješiti kada ćemo tvrditi da su apsolutne megazvijezde svjetske umjetničke scene.

17.5.2010.
10:48
VOYO logo

Njihove umjetničke akcije i djela, formatom monumentalna, nezaobilazno su mjesto umjetnosti 20. stoljeća, a izlagali su u najznačajnijim svjetskim muzejima i galerijama.

Slavni britanski umjetnici predstavljaju se prvi put u Zagrebu i cijeloj regiji najnovijom serijom slika pod nazivom Jack Freak Pictures.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o 60-ak slika na kojima se bave svojim omiljenim temama kao što su smrt, religija, život, seks, nada i novac. Ciklus Jack Freak Pictures fascinantna je posveta svjetski poznatom motivu britanske zastave (Union Jack Flag).

Gilbert i George uvijek su provokativni ali, kako sami kažu, oni stvaraju “umjetnost za sve”. Izravno se obraćaju najširem krugu posjetitelja, ali zalažu se za odgovornu umjetnost koja ne daje gotove odgovore nego pobuđuje pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova izložba koja nikog neće ostaviti ravnodušnim otvara se 10. lipnja u Muzeju suvremene umjetnosti, te traje do 12. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo