FOTO: / Zbog njih još uvijek rado idemo u kazalište!

Dodjelom festivalskih nagrada na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split zatvoren je Festival hrvatske drame i autorskog kazališta 21. Marulićevi dani.

4.5.2011.
11:28
VOYO logo

Festivalski slavodobitnik je predstava Reces i ja, autorski projekt Olje Lozice u zajedničkoj izvedbi Teatra Exit i Kazališne družine KUFER iz Zagreba, kojoj je Stručno povjerenstvo nagrade Marul odlučilo dodijeliti nagradu za najbolju predstavu u cjelini, a nagrađena je i Marulom za najbolju režiju.

Stručno povjerenstvo nagrade Marul, kojim je predsjedao kazališni redatelj Joško Juvančić, a činili su ga i glumac Zlatko Crnković, scenograf Marin Gozze, glumica Nives Ivanković te dramatičarka i dramaturginja Lana Šarić odlučilo je dodijeliti preostale nagrade sljedećim predstavama i umjetnicima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marula za najbolji izveden dramski tekst dobili su Ante Tomić i Željka Udovičić za tekst “Čudo u Poskokovoj dragi" u režiji Krešimira Dolenčića i u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh.

Nagrade Marul za najbolja glumačka ostvarenja dodijeljene su Aleksandru Bogdanoviću za ulogu Olivera Urbana u predstavi “Leda” u režiji Ivana Lea Leme i produkciji HNK Osijek, Ljiljani Bogojević za ulogu Dore Labudan u predstavi “Breza” u režiji Želimira Mesarića i produkciji HNK Varaždin, Mirjani Karanović za ulogu Mirjane u predstavi “Drama o Mirjani i onima oko nje” u režiji Ive Milošević i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, te Zlatku Košti za ulogu Michelangela u predstavi “Michelangelo Buonarroti” u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Kazališta lutaka Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za dramaturšku obradu ili preradu teksta dobio je Borivoj Radaković za tekst “Breza” u režiji Želimira Mesarića i produkciji HNK Varaždin.

Nagrada za scenografiju pripala je Valentini Crnković i Igoru Kordeju za predstavu “Čudo u Poskokovoj dragi” u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za kostimografiju osvojila je Ana Savić Gecan za predstavu “Dolina ruža” u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Nagrada za oblikovanje svjetla dodijeljena je Ivi Nižiću za predstavu “Michelangelo Buonarroti” u režiji Dražena Ferenčice i produkciji Kazališta lutaka Zadar. Nagradu za skladanu scensku glazbu – autorski rad dobio je Igor Karlić, također za predstavu “Michelangelo Buonarroti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po sudu gledatelja 21. Marulićevih dana, koji su predstave ocjenjivali ocjenama od 1 do 5, najbolja festivalska predstava je "Drama o Mirjani i ovima oko nje" Ivora Martinića u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, koja je dobila prosječnu ocjenu 4,79. Drugoplasirana, s prosječnom ocjenom 4,52 je "Reces i ja", Olje Lozice, a treća komedija Ante Tomića "Čudo u Poskokovoj dragi" u izvedbi zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, koju su gledatelji ocijenili prosječnom ocjenom 4,49.

Žiri glavnog medijskog pokrovitelja Festivala nagradu za najbolje glumačko ostvarenje 21. Marulićevih dana odlučio je dodijeliti mladoj glumici Aleksandri Stojaković za njen nastup u predstavi "Reces i ja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201105020602006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo