FOTO: / Ovako nešto moguće je vidjeti samo u Londonu!

U srcu londonskog West Enda smjestila se shopping institucija Regent Street s više od 75 trgovina slavnih modnih marki. Ulica koja je nastala još davnih 80-ih godina 19.

13.5.2011.
15:05
VOYO logo

No ovaj članak nije namijenjen ljubiteljima modnih marki i šopinga, već ljudima koji prije svega cijene dobru ideju i inovacije. Ako ste jedan od njih sigurno će vas zanimati najnoviji, hvale vrijedan, projekt The Regent Street Windows Project 2011 napravljen u suradnji s nekim od najpoznatijih britanskih arhitekata.

Do 22. svibnja u izlozima odabranih trgovina mogu se razgledati posebne instalacije koja koje su za znatiželjnike i ljubitelje arhitekture, za razliku od klasičnih muzejskih i galerijskih prostora, dostupna svih sedam dana u tjednu od nula do 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U projekt su uključena neka od najvažnijih britanskih arhitektonskih imena kao što je, na primjer, ured Marks Barfield, zaslužan za novu vizuru Londona i kreaciju London Eyea. Instalacija bračnog para Julije Barfield i Davida Marksa izložena je u trgovinu Gant.

Mlađi arhitektonski tim HUT iz istočnog dijela grada zadužen je za kreiranje instalacije unutar izloga modne kuće Aquascutum sa 160 godina tradicije. Zanimljiva suradnja nastala je i između arhitekata mlađe generacije iz ureda Duggan Morris i stare automobilske kuće Ferrari koja u slavnoj ulici prodaje odjeću i modne dodatke sa svojim nadaleko prepoznatljivim logom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovina modne marke za muškarce Duchamp, poznate po neobičnim bojama za klasična odijela i košulje, postala je mjesto izlaganja za prilično dinamičan, mladi dizajnerski duo Honey, višestruko nagrađivan za inovaciju, piše Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo