FOTO: / Kako bi izgledao svijet bez reklama?

18.2.2010.
10:58
VOYO logo

Poljsko- njemački fotograf kroz određeni je vremenski period fotografirao šarene znakove, reklame i natpise na koje je naišao uzduž cesta i autoputova Sjedinjenih Američkih Država te ih je nedavno predstavio na izložbi u galeriji Heinz-Martin Weigand u njemačkom gradu Ettlingenu.

arti-201002070290006 Posebnost njegovih radova je u tome što su fotografije nakon snimanja digitalno obrađene te su uklonjeni natpisi, slova i poruke koje znakovi promoviraju te su forme ogoljene do maksimalne jednostavnosti boja i oblika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo to ih čini nevjerojatno zanimljivima i čistima, uzimajući u obzir da se uobičajena ikonografija ovakvih elemenata oglašavanja može definirati kao kičasta, pretjerana i naštancana, Shultz je brisanjem poruka sa šarenih znakova uspio iste pretvoriti u lijepe i čiste bazne forme, koje se doimaju poput kakvih umjetničkih skulptura postavljenih u prostoru.

Galerija Heinz-Martin Weigand, premda se nalazi u relativno manjem njemačkom gradu na granici s Francuskom, inače je poznata po tome što daje priliku mladim umjetnicima, kako iz Njemačke tako i Europe te SAD-a, piše Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo