FAKI, / jedan potpuno drugačiji izričaj u Zagrebu

Festival alternativnog kazališnog izričaja, poznatiji kao FAKI održat će se od 20. do 23.

13.5.2010.
11:41
VOYO logo

Na 13. Festivalu alternativnog kazališnog izričaja (FAKI) koji će se održati od 20. do 23. svibnja u Zagrebu, nastupit će kazališne trupe iz Mađarske, Španjolske, Slovenije, Rusije, Grčke, Litve i Hrvatske.

Subverzivni kazališni marginalci, kakve FAKI predstavlja, su grupe i pojedinci koje je nemoguće svrstati u postojeći pravac, kazališnu kuću ili pokret, a sadržajna poveznica im je subverzija koja šokira, upozorava ili komentira dominantnu kulturu kazališnim i srodnim jezicima, stoji u najavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezivanjem različitih marginalnih skupina, tijekom festivala nastaje razmjena ideja i stilova sudionika, pa oni nadahnuti jedni drugima razvijaju svoj izričaj, dodaje se.

Performanse, predstave, žonglerske točke izvodit će OddDance Theatre, FlameFlowers, Benas Šarka, Migui Mandalasol, Theatre 007, Amalgama Dance Co. i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Programi će se održavati u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medika, bivše tvornice Jedinstvo te na lokacijama u središtu Zagreba.

FAKI je neprofitan kazališni festival koji organizira "Attack!", nekad Autonomna tvornica kulture, danas Autonomni kulturni centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo