Play ponuda

Exit proglašen najboljim evropskim festivalom

shimmer fallback

U konkurenciji bilo više od 360 festivala iz 34 zemlje

16.1.2014.
11:59
Play ponuda

Festival Egzit (Exit) proglašen je sinoć za najbolji evropski festival na dodeli Evropskih festivalskih nagrada (EFA) u Groningenu u Holandiji.

Kako je objavljeno na sajtu EFA, više od 360 festivala iz 34 zemlje učestvovalo je u konkurenciji za najbolji evropski festival u 2013. godini.

Egzit je ušao u finale sa još devet festivala, među kojima su Siget iz Mađarske, Tumoroulend iz Belgije, Vudstok festival iz Poljske.

Novosadski festival je nominovan u kategoriji najvećih evropskih festivala, a u glasanju je učestvovalo više od 620.000 ljudi.

Ove godine o pobedniku su zajednički odlučivali glasovi publike i žirija EFA, sastavljen od novinara i organizatora festivala, koji su imali 25 odsto udela u odlučivanju.

Muzički festival Egzit biće iduće godine održan 15. put na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a potom će, posle jednog dana pauze, biti nastavljen Egzit Si dens festivalom na plaži Jaz u Budvi.

Prema novom konceptu, pod nazivom "Egzit avantura", čuveni festival će na Petrovaradinskoj tvđjavi biti održan od 10. do 13. jula da bi od 15. do 17. Jula bio nastavljen na crnogorskoj plaži.

Play ponuda
Play ponuda