Eurokaz otvara domaća produkcija

U srijedu 2. lipnja započinje 24. izdanje Eurokaza. Na samom startu očekuje nas revija Eurokazove produkcije, dok od 11.

2.6.2010.
16:06
VOYO logo

Festival se proširio na cijeli mjesec lipanj, a odvijat će se na jednoj lokaciji: u multimedijskoj dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

arti-201005240150006 Nakon predstava, posjetioce očekuje bogati popratni program DJ večeri i koncerata zagrebačkih bendova. Ovog tjedna, svi oni koji još nisu vidjeli Eurokazove produkcije koje su se prikazivale u toku sezone u MSU-u, imat će prilike pogledati: Okovanog Galileja u režiji Branka Brezovca 2. i 3. lipnja, Njarabum u režiji Anje Maksić 4. lipnja i Crkvu u režiji Saše Božića 6. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival otvara predstava "Okovani Galileo" s početkom u 21 h. Međunarodna koprodukcija Okovani Galileo nastala je u povodu 400. obljetnice Galilejeva izuma dalekozora.

Redatelj Branko Brezovec na tom je projektu okupio hrvatske i talijanske glumce, članove zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca i ostale suradnike koji se kroz dramsku, muzičku i koreografsku formu bave odnosom znanosti i umjetnosti. Tekstovni predložak čini neuobičajen spoj motiva drame Bertolta Brechta Život Galilejev i Eshilove drame Okovani Prometej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201005310180006 Originalna glazba suvremenoga makedonskog kompozitora Marjana Nećaka, kao persiflaža barokne opere, daje predstavi iznenađujuću monumentalnost. Predstava Okovani Galileo je na programu i u četvrtak, 3. lipnja, s početkom u 20 h, no tog dana neće biti popratnog programa.

arti-201005100524006 Nakon predstave, zaplesat ćete uz Confusionovce. Prije više od osam godina dvojac phillipe (Filip Eterović) i funk guru (Nenad Barić) osnovali su udrugu confusion s ciljem promicanja breakbeat i drum&bass glazbe te vizualnih umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvorci su projekata poput Illectricity festivala i Playground!-a. Dosad su nastupali na mnogobrojnim festivalima, od EXIT i INmusic festivala preko sarajevskog, zagrebačkog i motovunskog filmskog festivala do MTV Valkana Beach festivala i Seasplasha. Plesnom glazbom i sjajnom atmosferom uveličat će otvaranje ovogodišnjeg Eurokaza. Više o njima provjerite na www.myspace.com/confusionhr.

Ulaznice za sve Eurokazove produkcije stoje 50 kuna, a za međunarodni program 100 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu se kupiti u Galeriji Nova (Showroom), Teslina 7 svakim danom od 11:00 - 17:00 sati. Prvi tjedan popratnog programa je bespatan. Više informacija na web stranici www.eurokaz.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo