Elvis Presley u Splitu

Svi obožavatelji rock kralja Elvisa Presleya moći će po prvi put u Splitu razgledati osobne stvari jednog od najutjecajnijeg glazbenika današnjice i to do 1.

3.7.2012.
11:52
VOYO logo

Izložba kreće iz Memphisa i obilazi svijet, a do sada je izazivala euforiju Elvisovih obožavatelja u velikim europskim gradovima. Razgledavanje više od 100 dragocjenih predmeta posjetiteljima će približiti život Elvisa Presleya i ljudi oko njega.

Luksuzni Cadillac s 14-karatnim zlatnim ključem

Priča o njegovom životu i sjajnom fascinantnom imanju Graceland u Memphisu bit će ispričana kroz predmete koji su utjecali na njegov život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se među tim predmetima nalazi njegov legendarni luksuzni automobil Cadillac, s 14-karatnim zlatnim ključem, legendarnu gitaru s povratničke turneje 1968., policijsku značku s 32 dijamanta i bisera, ekskluzivne fotografije s imanja Graceland, poznatu karate odoru, mikrofon iz Sun Records studija iz 1954… Zanimljivo je i kako neke od najvrjednijih eksponata osiguranje nakon zatvaranja izložbe svakodnevno odnosi na pohranu u sef.

Vrijednost izložbenih eksponata Elvis Presley Museuma procjenjuje se na 2,97 mil. eura

Osim uvida u eksponate, posjetitelji će moći uživati u predstavljanju ekskluzivnih filmskih naslova, koje nudi Elvis Kino Theater na gornjem katu izložbenog prostora. Događanje se poklapa s 35. godišnjicom njegove smrti kada će se diljem svijeta održati proslave i tematska događanja njemu u čast. Kako bi se posjetitelji još dugo sjećali Splita i ove izložbe, moći će sa sobom ponijeti neki od atraktivnih suvenira iz Gift Shopa 'Graceland'. Fascinantan je i podatak da se vrijednost izložbenih eksponata Elvis Presley Museuma procjenjuje na 2,97 mil. eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba čiji je organizator turistička agencija Atlas bit će otvorena svaki dan, od 10:00 – 23:00 h (zadnji ulaz u 22:30), a cijene redovne ulaznica biti će 90 kn.

Djeca do 7 godina na izložbu ulaze besplatno dok studenti i umirovljenici cijenu ulaznica plaćaju 72 kn. Isto tako popust od 20% nudi se i grupama posjetitelja (više od 20 posjetitelja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo