Dva mjeseca nove magije u Zagrebu!

Festival novog cirkusa u svom će se osmom izdanju protegnuti kroz cijelu jesen. Od 24. listopada pa sve do 21.

11.10.2012.
13:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novozagrebačka Scena Travno bit će, naime, središnje mjesto Festivala novog cirkusa koji ove godine predstavlja magie nouvelle, žanr koji se posljednje desetljeće rapidno razvija kao intrigantan izvedbeni pravac.

Magija je oduvijek privlačila ljudski rod, vjerojatno i stoga jer zahvaća u najveće ljudske fantazije poput letenja, uskrsnuća ili čitanja misli. Uz kreativni potencijal starih tehnika, koje su često korištene u ritualne, religijske, ali i medicinske svrhe, te uz upotrebu novih tehnologija i novih dramaturgija, novomagijski umjetnici stvaraju ili precrtavaju suvremeni svijet koji se izobličuje pred našim očima.

Festivalska 'Posljednja večera'

Na možda i najčudesniji Festival novog cirkusa koji se ikad održao pozivaju vas umjetnici kao što su Etienne Saglio (francuski krotitelj objekata u svijetu košmara), Juan Esteban Varela (čileanski gost hrvatskih korijena za čiju magiju vam neće trebati oči, jer se cijela odvija u potpunome mraku), Jean-Baptiste Thierrée i Victoria Chaplin (enciklopedijski veterani novoga cirkusa), Cie 14:20 (francuska kompanija koja pleše sa sjenama i prkosi gravitaciji), Kalle Hakkarainen (dobro znani finski gost koji na pozornicu donosi iskustvo filma), Claudio Stellato (belgijski performer čije se tijelo spaja s ormarom), Anne Juren (austrijska umjetnica koja novu magiju spaja s feminizmom)…

U Kulturno informativnom centru s teoretičarima izvedbe bit će organizirana i međunarodna konferencija o novoj magiji, te radionica mentalizma Kurta Demeya.

Pogon, stari partner festivala, ugostit će pak zagrebački Triko, ali i grandioznu završnu festivalsku večer 21. prosinca, kad prema nekim tumačenjima majanskog kalendara stiže kraj svijeta. Što znači da je festivalska 'Posljednja večera' posljednje što trebate uvrstiti u svoj kalendar.

Cjelokupni festivalski program detaljno je predstavljen na web stranicama www.cirkus.hr.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali