Dva hrvatska filma na putu za Brooklyn

U glavnom programu ovogodišnjeg Brooklyn International Film Festivala našla su se čak dva hrvatska filma iz produkcije zagrebačke Likovne akademije – Ja Ivane Jurić te Miramare Michaele Muller.

14.5.2010.
16:52
VOYO logo

Ivana Jurić je s radom „Ja“ već gostovala na festivalima u Sloveniji, Nizozemskoj, Austriji, Irskoj i Albaniji. Riječ je o kratkom filmu rađenom stop-motion animacijom kojim autorica traga za seksualnim identitetom protagonista.

Film je prošle godine osvojio drugu nagradu u hrvatskoj konkrenciji za nagradu umjetničke fondacije Essl te zatim sudjelovao na završnoj europskoj izložbi u Beču, a sada se nalazi u u eksperimentalnoj konkurenciji Brooklyn International Film Festivala. Ivana Jurić diplomirala je animaciju na zagrebačkoj ALU, a trenutno radi kao asistent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michaela Muller svojim je diplomskim radom 'Miramare', ostvarenim tehnikom klasične animacije, osvojila dvije nagrade na netom održanim 19. Danima hrvatskog filma te će film prije Brooklyna biti prikazan krajem mjeseca i u Cannesu, u programu Cinefondation, što će biti prvi put da jedan hrvatski studentski film sudjeluje u toj prestižnoj animiranoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo