Dubrovačke ljetne igre otvorene uz vodeće političare

Nakon mnogih peripetija 62.

11.7.2011.
11:02
VOYO logo

Iako je imala samo tjedan dana za osmišljavanje svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, dramska ravnateljica festivala Dora Ruždjak smislila je kratki i efektni program.

U pomoć Dubrovniku došli su i Zagrebačka filharmonija i moćni splitski operni zbor, a na svečanoj tribini bio je i splitski v.d. intendanda Duško Mucalo, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u uvodnom se govoru prisjetio velikih Dubrovčana i zaželio gradu novi gospodarski uzlet prije kojeg moraju srušiti barijere u samima sebi.

Program ovogodišnjih Igara otvorio je znakoviti igrokaz u kojem je bilo mjesta i za igrače golfa (slučaj Srđ), ali i za skijaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz predsjednika Ivu Josipovića i Milana Bandića, na tribini je bio i crnogorski predsjednik Vujanović,, ali i glavni igrači kukuriku koalicije, Zoran Milanović, Radimir Čačić i Vesna Pusić.

I premda je ovogodišnje otvaranje Igara na koje se vraća jedan jedini Ivo Pogorelić i koje najavljuju čak tri dramske premijere, bilo manja umjetnička provokacija od lanjskog, ipak je najavilo novu eru u povijesti šezdeset i dvije godine starog festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je uvodni dio glazbe za svečanost otvaranja osmislio dubrovački skladatelj Frano Đurović, a u glumačkom ansamblu koji se našao pred TV auditorijem i uzvanicima nije bilo veterana poput Milke Podrug Kokotović, Tonka Lonze, Pere Kvrgića ili Miše Martinovića koji su u svojim karijerama otvorili na desetine Igara.

No, ono što niti jedno vodstvo vjerojatno nikada neće micati jest Gotovčeva i Gundulićeva Himna slobodi uz čiji se arhaični zvuk zastava Libertas diže na Orlandov stup na kojem će se vijoriti sve do kraja i dalje najuglednijeg festivala u državi 25. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo