Domaći kulturnjaci uče kako 'zaraditi' na umjetnosti

19.10.2010.
13:41
VOYO logo

Simpozij će voditi Michael M. Kaiser i David Kitto iz J.F.Kennedy Centra, te time predstavlja jedinstvenu priliku upoznavanja praksi u kulturnom menadžmentu izniklih u SAD-u, te načini na koje one mogu biti relevantne organizacijama u kulturi jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na aspekte: umjetničko planiranje, institucionalna vidljivost, marketing i fundraising.

DeVos Institute of Arts Management koji djeluje u okviru J.F.K Centra već je predstavio nekoliko sličnih programa u Kini, Meksiku, Pakistanu, Srednjoj Europi, Engleskoj, Južnoj Americi, Francuskoj, Egiptu i Južnoj Africi. Unatoč viskom stupnju predanosti i profesionalnosti kojeg su pokazali kulturni menadžeri diljem svijeta, činjenica je da mnogi organizatori (uključujući Sjedinjene Države) postižu niže učinke isključivo zbog nedostatka adekvatne obuke pojedinaca – onih plaćenih kako i onih volonterskih kulturnih menadžera, a upravo su oni održavaju dinamičnost institucija i umjetnike uposlenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj jedinstveni događaj organiziraju Perforacije u suradnji s J.F. Kennedy Centerom iz Washingtona, Američko Veleposlanstvo u Zagrebu te Ministarstvo Kulture RH, a kao svečani završetak simpozija posjetiteljima uprizorene će biti instalacije KroaTisch-Amerikanische Freundschaft Željka Zorice te umjetno sunce Nikole Uzunovskog.

Prethodni članci:

arti-201010180153006 arti-201010150052006 arti-201010120451006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo