Događaj koji će 'prodrmati' učmalu zagrebačku scenu

Nu:Write Theatre Festival, festival nove drame, održat će se od 16. do 20. studenog u prostorima SC-a i Teatra &TD, te ugostiti sam vrh trenutne britanske Off-West End i fringe produkcije.

11.11.2010.
17:06
VOYO logo

Na održanoj konferenciji za novinare sudjelovali su dramatičari Ivor Martinić i Goran Ferčec, Lana Brčić, koordinatorica festivala te umjetnički direktor Marko Cindrić.

Konferencija je započela na pomalo neobičan način. Marko Cindrić je uz gitarsku pratnju ''odigrao'' nekoliko stavrnih situacija s kojima su se susreli prilikom organiziranja festivala. To je bila svojevrsna kompilacija svih ''negativnosti'' koje su skupili putem, kako bi ukazali na skeptičnost ljudi prema festivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao sam Cindrić, na ideju o festivalu došao je u Londonu, a nakon ideje cijela je struktura ''sklepana'' za samo tri dana. Ono što ovaj festival nudi jest platforma za kreativni izričaj mladih autora i glumaca.

Iako se i oni bore s finacijskim ''praktikalijama'' te nisu naišli na odobravanje gradskih ureda za kulturu, misle ustrajati na dobroj ideji, pa čak i ako završe u minusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nu:Write Theatre Festival održat će se od 16. do 20. studenog u prostorima Studentskog Centra te Teatra &TD u Zagrebu. Pet festivalskih dana bit će jedinstvena prilika za predstavljanje aktualnog vrha britanske produkcije nove drame, fizičkog teatra te modernog lutkarstva, ostvarivanje i učvršćivanje kontakata, ali i za nezaboravno druženje sa brojnim britanskim gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nu:Write je novo ime na domaćoj kazališnoj festivalskoj sceni. Odrednicu festivala čine suvremena drama, fizički teatar i moderno lutkarstvo, a prvo izdanje u znaku je popularnih mladih kazališnih trupa koje predstavljaju sam vrh trenutne britanske Off-West End i fringe produkcije; Trupa Phila Portera, Paines Plough, Nabokov Theatre Company, Folded Feather, Tangram Theatre, Box of Tricks Theatre Company, The Tristan Bates Theatre.

Tijekom pet festivalskih dana 7 će trupa izvesti 20 predstava i održati pet radionica, a cjelonoćni popratni program obuhvaćat će i nastupe britanskih i domaćih DJ actova i bendova. Nu:Write Theatre Festival pokrenula je Udruga Festival novog kazališta u suorganizaciji s Kulturom Promjene SC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene ulaznica su 50 kuna, dok će studenti na sve predstave dobiti karte po cijeni od 20 kuna. Festivalska karta je 250 kuna.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo