Dobio otkaz nakon gostovanja u Nedjeljom u 2

Sjajni srpski pisac Vladimir Arsenijević, koji je prošle nedjelje gostovao u emisiji Aleksandra Stankovića, dobio je otkaz u listu Press, za koji je pisao kolumne posljednjih sedam mjeseci.

18.11.2011.
13:54
VOYO logo

Beogradski pisac je za Danas.hr kazao kako su mu u Pressu kazali da list zbog financijske krize više ne može plaćati njegove kolumne, a nije mu poznato je li ih na to možda potaknulo i nešto što je kazao u Stankovićevoj emisiji.

"Bilo bi senzacionalistički da to kažem, mislim da su razlozi višestruki, a moguće je da je gostovanje pridonijelo tome i bilo kap koja je prelila čašu", kazao je Arsenijević za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni urednik PressaNenad Lazić za Danas.hr je kazao da otkazivanje suradnje Arsenijeviću nema veze s emisijom u kojoj je gostovao, usput dodavši da za gostovanje svoga kolumnista u Nedjeljom u 2 nije ni znao.

U emisiji je, podsjetimo, Arsenijević oštro i kritički govorio o Momi Kaporu, za kojeg je kazao da je bio 'ozbiljni sociopat' koji je o razvalinama Vukovara govorio kao o gradu 'običnog provincijskog baroka', o zgradama, dakle, ne o ljudima koji tu žive. 'On ljude nije vidio', kazao je Arsenijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor sjajnog antiratnog romana

Arsenijević je, inače, najmlađi autor koji je dobio prestižnu nagradu Nin 1994. godine za roman U potpalublju, vrlo emotivno, proturatno štivo prevedeno na 20 jezika.

Poznat je po protumiloševićevskim stavovima, koje se nikad nije prezao iznositi, a autor je još četiriju romana: Anđela, Meksiko ratni dnevnik, Išmail i Predator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati je urednik koji je utemeljio izdavačku kuću RENDE, u kojoj je radio kao glavni urednik od njezina osnutka sve do 2007. godine.

Bio je zaposlen kao urednik u beogradskom VBZ-u, podružnici hrvatske izdavačke kuće VBZ-a. Živi i radi u Beogradu, a rođen je 1965. godine u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo