DI SI BIJA KADA JE TRIBALO ZAVARIT OD SMIJA? / Darovita Mihaela Erceg predstavila knjigu koja će vas očarati humorom i mnogo toga vas naučiti

Image
Foto: Igor Drača

'Knjiga godine: Di si bija ovih dana?', zbirka strip-karikatura autorice Mihaele Erceg, nastala je na temelju projekta 'Na Dobro Van Doša'

8.12.2021.
8:03
Igor Drača
VOYO logo

Jeste li znali da čovječanstvo obilježava i "Dan napucavanja kretena s kojim si u vezi", "Dan odgovaranja na pitanje svoje mačke", "Dan skakanja preko stvari", pa čak i "Dan - Ne diraj me!"?

Vjerujemo da mnogi od vas prvi put za takvo što čuju, ali eto idealne prilike da kroz jedinstven i vrlo duhovit način naučite što sve nekome možete čestitati ili proslaviti sami sa sobom ili u dobrome društvu. Naime...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihaela Erceg, darovita 24-godišnja splitska ilustratorica, autorica stripova, animatorica, spisateljica i apsolventica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, predstavila je početkom mjeseca "Knjigu godine: Di si bija ovih dana?", zbirku strip-karikatura.

Knjiga je napravljena kao svojevrsni kalendar ispunjen specifičnim dalmatinskim humorom i urnebesnim komentarima, izdana je na više od 400 stranica, a sve je započelo kao projekt 'Na Dobro Van Doša' koji je pokrenut kao rubrika portala DalmacijaDanas.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Mihaela Erceg
Image
Foto: Mihaela Erceg

"Počelo je kao rubrika, ali nakon pedesetak komada novinar Ivica Ivanišević je kazao kako bi to na kraju godine mogla biti jedna sjajna knjiga. Drago mi je što smo je napravili", kazala je autorica za TV Dalmaciju.

Promocija knjige održana je 3. prosinca u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, a Erceg je pritom otkrila da je svoj rad temeljila na humoru i dalmatinskoj priči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Drača
Image
Foto: Igor Drača

"Sve je počelo s kavama na kojima smo ekipa i ja shvatili da osim Nove godine, Prvoga maja, Dana žena i Svih svetih, ljudi diljem svijeta slave i Dan slamkica, selotejpa, imenovanja svoga auta, šlaga, svježeg povrća, wc papira...

S obzirom na to da su strip i ilustracije moj život, odlučila sam svako od tih slavlja obilježiti crtežom i to pričom kako se te stvari uklapaju u život običnoga čovjeka", kazala je u razgovoru za Jutarnji list Mihaela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Mihaela Erceg
Image
Foto: Mihaela Erceg

Njezine karikature raspoređene po danima moguće je vidjeti i na njezinu portalu, gdje je ujedno moguće i naručiti knjigu, a svakako vrijedi naglasiti i da je "Knjiga godine: Di si bija ovih dana?" ušla u izbor za otkup Ministarstva kulture, što znači da se pojavila i na policama narodnih knjižnica.

Mihaelu Erceg inače možete pratiti i na stranici na Facebooku "Na dobro van doša", koju je, na prijedlog svoga oca Željka Ercega, nazvala prema starome dalmatinskom pozdravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Drača
Image
Foto: Igor Drača
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo