Alka osvojila nagradu za najbolju ljubavnu pjesmu

Alka Vuica dobitnica je Nagrade Zvonimir Golob za 2010.

6.5.2010.
10:45
VOYO logo

Ove je godine Udruga branitelja iz koprivničke Podravke dodijelila još jednu, posebnu Nagradu Zvonimir Golob - pjesniku i glazbeniku Arsenu Dediću, za iznimne zasluge u hrvatskoj kulturi i šansoni za 2010. godinu! Ovakvo priznanje ova će Udruga od sada, svake godine, dodjeljivati zaslužnim kulturnim djelatnicima, a Arsen Dedić je ovo priznanje dobio i za dugogodišnju uspješnu suradnju s pjesnikom Zvonimirom Golobom, navodi se u priopćenja UBIUDR-a.

Arsenu Dediću i Alki Vuici nagrade će biti uručene 1. lipnja u Društvu hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu, na obljetnicu smrti pjesnika Zvonimira Goloba, koji je rođen u Koprivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na natječaj za Nagradu Zvonimir Golob, koji već osmu godinu organizira koprivnička Udruga branitelja, svoje radove poslala su 542 autora iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Austrije, Srbije i Njemačke.

Zbog velikog broja pristiglih radova Prosudbeni sud u sastavu: Zlatko Crnković, Josip Palada, Marija Peakić-Mikuljan, Mladen Pavković i Kostadinka Velkovska odlučio je da se, kao i svake godine, prigodnim Priznanjem UBIUDR-a nagradi još pet autora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu Zvonimir Golob dosad su dobili: Enes Kišević, Željko Krznarić, Zlatko Tomičić, Duško Gruborović, Stanka Gjurić, Maja Gjerek i Kolinda Vukman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo